Παρασκευή 20 Μαΐου 2022

Αισιόδοξα μηνύματα από τη συμμετοχή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στη Διεθνή Έκθεση PROWEIN στο Ντίσελντορφ

 
Με θετικά μηνύματα ολοκληρώθηκε η συμμετοχή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στη Διεθνή Έκθεση Οίνων – Ποτών «PROWEIN 2022» που πραγματοποιήθηκε από τις 15 έως τις 17 Μαΐου 2022 στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας. Η «PROWEIN» μετά από την αναβολή διεξαγωγής της λόγω της πανδημίας το 2020, επανήλθε δυναμικά με την συμμετοχή 5,700 εκθετών από  62 χώρες και με πάνω από 38,000 επισκέπτες από 145 χώρες.

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας συμμετείχε στην έκθεση στο εθνικό περίπτερο που επιμελήθηκε ως φορέας εξωστρέφειας η Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου Α.Ε. (Enterprise Greece) και με την υποστήριξη του  Κέντρου Υποστήριξης Επιχειρήσεων (ΚΥΕ) στο περίπτερο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας προβλήθηκαν τα προϊόντα επιχειρήσεων του κλάδου της οινοποιίας και των ποτών και οι οποίες αξιοποίησαν αυτή την ευκαιρία προώθησης και διάθεσης των προϊόντων τους σε μια δυναμική και πολλά υποσχόμενη αγορά όπως αυτή της Γερμανίας.

Σε δηλώσεις του ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας και Εξωστρέφειας κος Ευάγγελος Κούκουζας ανέφερε τα εξής: « Aκολουθώντας πιστά τις δεσμεύσεις του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κου Φάνη Σπανού, συμμετείχαμε σε ένα ακόμα εκθεσιακό γεγονός που παρήγαγε θετικά οφέλη για τις επιχειρήσεις της Περιφέρειάς μας. Είμαστε μια ανοιχτή Περιφέρεια με εξωστρεφή προσανατολισμό και έχουμε ως στόχο την ενίσχυση της αναγνωρισιμότητας των εξαιρετικών κρασιών της Στερεάς Ελλάδας στο διεθνές περιβάλλον. Οι επισκέπτες της έκθεσης είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν εξαίσιους Στερεοελλαδίτικους οίνους και να πάρουν μια μικρή γεύση από την πληθώρα των οινοποιητικών «διαμαντιών» που προέρχονται από την ευλογημένη Στερεοελλαδίτικη γη.» 

Ο Πρόεδρος της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Στερεάς Ελλάδας, κος Αναστάσιος Βελισσαρίου, έκανε την ακόλουθη δήλωση σχετικά με την Έκθεση.

 «Θέλω να επισημάνω, ότι, έχουν γίνει πολλά βήματα και οι προσπάθειες των ελληνικών οινοποιείων αποδίδουν καρπούς. Το ελληνικό κρασί βελτιώνει συνεχώς την εικόνα του και έχει αρχίσει να είναι αναγνωρίσιμο. Οι ελληνικές ποικιλίες ανακαλύπτονται από τους ξένους και αναδεικνύονται στο παγκόσμιο οινικό γίγνεσθαι. Το ελληνικό κρασί κερδίζει έδαφος συνεχώς και μπορεί να διεκδικήσει καλύτερη θέση στις αγορές. Υπάρχουν ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα, πέρα από την καλή ποιότητα, καθώς το ελληνικό κρασί μπορεί να συνδυάζεται με πολλές διαφορετικές γεύσεις και διεθνείς κουζίνες. Στα πλαίσια αυτά θα επιδιώξουμε στο άμεσο μέλλον να αναδείξουμε, δραστηριότητες που συνδέονται άμεσα με το κρασί, όπως, τον οινοτουρισμό, τα επισκέψιμα οινοποιεία, καθώς επίσης, τον συνδυασμό κρασιού - τοπικής γαστρονομίας. Οι δραστηριότητες αυτές μπορεί να συμβάλουν σημαντικά στην ενίσχυση της Τοπικής Οικονομίας»

Δεν υπάρχουν σχόλια: