Δευτέρα 23 Μαΐου 2022

Πραγματοποίηση Εκδήλωσης "Η Φλόγα της Μνήμης" για την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

 










Εκδήλωση μνήμης για την γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου πραγματοποιήθηκε χθες στην πόλη της Λιβαδειάς, σε συνδιοργάνωση του Δήμου Λεβαδέων και του Συλλόγου Ποντίων “O Ευκλείδης”.

Η εκδήλωση περιελάμβανε λαμπαδοφορία εντός της πόλης με σημείο εκκίνησης τα γραφεία του Συλλόγου Ποντίων.

Ο Δήμαρχος Λεβαδέων κ. Ιωάννης Δ. Ταγκαλέγκας συμμετείχε στην εκδήλωση. Παρόντες στην εκδήλωση ήταν η Πρόεδρος του Δ.Σ. του Δήμου Λεβαδέων κ. Βάλια Καράβα, οι Αντιδήμαρχοι κ. Αλέξανδρος Μητάς, κ. Αθανάσιος Καλογρηάς, κ. Ιωάννης Αποστόλου και κ. Ιωάννης Δήμου, καθώς και ο Δημοτικός Σύμβουλος της Δημοτικής Παράταξης ΄΄ Αλλάζουμε Σελίδα΄΄ κ. Δημήτριος Καραμανής.

Ο κ. Tαγκαλέγκας αρχικά ευχαρίστησε όλους τους συντελεστές, το Δίκτυο Πόλεων με Ποντιακές Κοινότητες της Κ.Ε.Δ.Ε., την Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδας και φυσικά τον Σύλλογο Ποντίων Βοιωτίας ΄΄ ο Ευκλείδης΄΄, για την άοκνη προσπάθεια τους όλα αυτά τα χρόνια και συνεχάρη θερμά όλα τα μέλη και ιδιαίτερα τον Πρόεδρο του Δ.Σ. του Συλλόγου, κ. Τριαντάφυλλό Υφαντίδη.

Στην συνέχεια εξέφρασε την ανάγκη διατήρησης της μνήμης ως άσβεστη φλόγα τιμής, δηλώνοντας πως ο Δήμος Λεβαδέων συντάσσεται με τους αγώνες για την αναγνώριση της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, δικαιώνοντας τις ποντιακές ψυχές που χάθηκαν και αναγκάζοντας την τουρκική πλευρά να παραδεχθεί τα εγκλήματα της.

Τονίζοντας πως πάντα θα αναζητούμε το δίκαιο, στην σωστή πλευρά της ιστορίας.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: