Παρασκευή 27 Μαΐου 2022

Το «νέο δώρο» του Περιφερειάρχη στον Ορχομενό με αφορμή την επίσκεψη Μενδώνη – Τι ζήτησε η Υπουργός Πολιτισμού για την πορεία του Αρχαιολογικού Πάρκου

 Της Έφης Ντίνη 


Μια πολυπληθής ομάδα σημαντικών υπηρεσιακών στελεχών του Υπουργείου Πολιτισμού, με επικεφαλής την Υπουργό Πολιτισμού κα Λίνα Μενδώνη και τον Γενικό Γραμματέα Πολιτισμού  κ. Γιώργο Διδασκάλου, επισκέφθηκε σήμερα το απόγευμα την πόλη μας, προκειμένου – μαζί με τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνη Σπανό και την Αντιπεριφερειάρχη κα Φανή Παπαθωμά – να επιθεωρήσουν την πορεία των εργασιών του Αρχαιολογικού Πάρκου Ορχομενού.

 Παρών ήταν και ο Βουλευτής Βοιωτίας κ. Ανδρέας Κουτσούμπας και ο Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης "Ορχομενός, Πορεία Προοπτικής" κ. Σταύρος Χριστακάκης. 

Η Δημοτική Αρχή υποδέχθηκε τους επισκέπτες στο εργοτάξιο της Μινύου, εκεί δηλαδή που σταδιακά διαμορφώνεται ο χώρος που αφορά την ανάπλαση της β` φάσης του Αρχαιολογικού Πάρκου Ορχομενού, παράλληλα με την α` φάση που αφορά την αναστήλωση του Αρχαίου Θεάτρου Ορχομενού.Η Υπουργός «δεν μάσησε τα λόγια της», κι` από τι φάνηκε από την αποψινή ανάρτηση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνη Σπανού στα social media «προσυπογράφουμε τη ρητή εντολή της προς την Εφορεία Αρχαιοτήτων να μη χαθεί ούτε μια ημέρα. Να ολοκληρωθούν όλες οι εργασίες μέχρι τέλους του 2023 για να αποδοθεί αυτός ο μοναδικός πλούτος στους συμπολίτες και τους επισκέπτες μας!», όπως έγραψε χαρακτηριστικά.

 

Θυμίζουμε ότι Αρχαιολογικό Πάρκο Ορχομενού χρηματοδοτείται απλόχερα από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, με 6,3 εκατ. Ευρώ για την υλοποίηση των παρακάτω έργων:

Αναστήλωση του Αρχαίου Θεάτρου,

Διαμόρφωση της οδού Μινύου - Ακροπόλεως,

Ανάπλαση περιβάλλοντος χώρου στην «Παναγία η Σκριπού» και

Αποκατάσταση των Κελιών - Πρεσβυτερείου.


 

Ωστόσο, η … «είδηση» βγήκε με την επίσκεψη των κκ. Μενδώνη και Σπανού στην «Παναγία η Σκριπού», όπου μετά την ξενάγησή τους από τον π. Νεκτάριο Αυγέρο, ανακοίνωσαν την προτεραιότητα που πρέπει να δοθεί σε μια νέα προγραμματική σύμβαση ανάμεσα στο ΥΠ.ΠΟ και την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, προκειμένου να ανακατασκευαστεί η στέγη και να αντικατασταθεί η κεράμωση. 


Το «νέο δώρο» του συνεπή Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνη Σπανού στον Ορχομενού αγγίζει τα 60.000 ευρώ.

 


Μπράβο στον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνη Σπανό

Μπράβο στην Αντιπεριφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κα Φανή Παπαθωμά

Μπράβο και στον Ορχομένιο συνεργάτη του Περιφερειάρχη κ. Λάμπρο Ρόδη

Δεν υπάρχουν σχόλια: