Πέμπτη 26 Μαΐου 2022

Ο Δήμος Λεβαδέων συμμετείχε στη 2η συνάντηση εταίρων του έργου Frontsh1p

 


Ο Δήμος Λεβαδέων συμμετείχε στη 2η συνάντηση εταίρων του έργου Frontsh1p που πραγματοποιήθηκε στη Γένοβα κατά το χρονικό διάστημα 24 – 25 Μαΐου 2022.

Στη συνάντηση εξειδικεύτηκαν οι στόχοι του έργου και παρουσιάστηκε η μέχρι τώρα πορεία των εργασιών που στοχεύουν στην εξεύρεση συστημικών λύσεων για την εδαφική ανάπτυξη της κυκλικής οικονομίας διαμέσου της επαναχρησιμοποίησης των αποβλήτων από συσκευασίες και υπολείμματα ξύλου, υπολείμματα τροφών και ζωοτροφών, λύματα και απορρίμματα πλαστικών και καουτσούκ.

Στη 2η αυτή συνάντηση παρευρέθηκαν εκπρόσωποι των φορέων που εκπροσωπούν την ελληνική συμμετοχή στο πρόγραμμα και συγκεκριμένα από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο οι κ.κ. Αντώνιος Πέππας και Χρύσα Πολίτη, από το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης οι κ.κ. Κώστας Ατσόνιος και Γιώργος Ζησόπουλος, από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας οι κ.κ. Ρούλα Κεχρή, Ζήνα Γεωργούλα και Κώστας Μελέτης και από το Δήμο Λεβαδέων οι κ.κ. Νικόλαος Γαζής και Ανδρέας Σταματάκης.

Το έργο Frontsh1p είναι τετραετούς διάρκειας πλήρως χρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή διαμέσου του οποίου επιδιώκεται μια ολιστική προσέγγιση για την εξεύρεση λύσεων στη διαχείριση των αποβλήτων που θα επιφέρουν κοινωνικά, περιβαλλοντικά και οικονομικά οφέλη.  

Ο Δήμαρχος Λεβαδέων κ. Ιωάννης Δ. Ταγκαλέγκας χαιρετίζοντας τη συνάντηση των εταίρων σημείωσε ότι η συμμετοχή του Δήμου Λεβαδέων στο πρόγραμμα θα επιφέρει σημαντικά γνωσιακά αποτελέσματα ως προς την ορθή διαχείριση των αποβλήτων διαμέσου της επαναχρησιμοποίησής τους προς όφελος του περιβάλλοντος, της οικονομίας και της κοινωνίας συμβάλλοντας με τον τρόπο αυτό στην επίτευξη βιώσιμης ανάπτυξης.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: