Πέμπτη 26 Μαΐου 2022

Ανδρέας Τοουλιάς: «Παραμένουμε σε εγρήγορση για να μην επανέλθουν τα μέτρα το Φθινόπωρο»

 


Στο πλαίσιο της αναστολής των υγειονομικών μέτρων που εφαρμόζονται απ’ την αρχή της πανδημίας, ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος για τη διαχείριση της πανδημίας Ανδρέας Τοουλιάς, άρχισε σειρά επαφών με παράγοντες και φορείς της Στερεάς Ελλάδας που βοήθησαν στο έργο της Περιφέρειας για την τήρηση των μέτρων και τη διαχείριση της πανδημίας. 

Πρώτος σταθμός του Ανδρέα Τοουλιά, στο πλαίσιο των επαφών του, ήταν η Περιφερειακή Ενότητα Φθιώτιδας. Μαζί με τη Διευθύντρια Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Στερεάς Ελλάδας Αλέκα Πλατιά, συναντήθηκαν με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Φθιώτιδας κ.κ. Συμεών, τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Φθιώτιδας Θανάση Καρακάντζα, τον Αστυνομικό Διευθυντή Φθιώτιδας  Σωτήρη Σκαρμούτσο, τον Διοικητή και Υποδιοικητή του Νοσοκομείου Λαμίας Ανδρέα Κολοκυθά και Γεώργιο Καραβάνα, τον Αντιδήμαρχο Υγείας του Δήμου Λαμιέων  Παναγιώτη Στασινό και με τον Πρόεδρο του ΚΤΕΛ Φθιώτιδος Δημήτρης Παπαναγιώτου.

 Στις συναντήσεις έγινε συζήτηση για την μέχρι τώρα πορεία της πανδημίας στη Στερεά Ελλάδα, ενώ ο Ανδρέας Τοουλιάς ευχαρίστησε όλους τους ανωτέρω φορείς για την αμέριστη βοήθειας από την αρχής της πανδημίας μέχρι σήμερα και κυρίως την περίοδο όπου υπήρχαν τα αυστηρά lockdown και τόνισε: 

«Παρόλο που αναστέλλονται τα υγειονομικά μέτρα για να εναρμονιστεί η χώρα μας με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες και παρόλο που τα νούμερα στις εισαγωγές στα νοσοκομεία, στις ΜΕΘ και οι αριθμοί κρουσμάτων και θανάτων είναι σε ύφεση, δεν πρέπει να υπάρχει εφησυχασμός και θα πρέπει να συνεχίσουμε να είμαστε σε εγρήγορση για να περάσουμε όλοι ένα ήρεμο καλοκαίρι και να μην χρειαστεί να επανέλθουν ξανά τα μέτρα το Φθινόπωρο.

 »Η Περιφέρεια Στερεάς, παρά την αναστολή των μέτρων, που θα ισχύσει από 1/6/2022, συνεχίζει να κάνει ισχυρή σύσταση στους πολίτες για τήρηση όλων των υγειονομικών μέτρων (χρήση μάσκας, αποστάσεις, ατομική καθαριότητα) ειδικά σε χώρους που παρατηρείται μεγάλος συνωστισμός. Είναι το ελάχιστο που μπορούμε να προσφέρουμε όλοι μας, στους εαυτούς μας, στα αγαπημένα μας πρόσωπα, αλλά και γενικά σε όλους τους συμπολίτες μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: