Δευτέρα 30 Μαΐου 2022

Σταύρος Χριστακάκης: Ζητάμε άμεσα να γίνει ανοιχτή συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο και να συσταθεί η Επιτροπή Πολιτισμού, που θα αναλάβει το έργο της ανάδειξης διασύνδεσης, αξιοποίησης και συντήρησης όλων των αρχαιολογικών και θρησκευτικών μνημείων του Δήμου μας

 




ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ

  ΔΗΜΟΥ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ

 ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ

   Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΧΡΙΣΤΑΚΑΚΗΣ 

ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ

Η Υπουργός τάραξε τα λιμνάζοντα νερά.

 

Την Παρασκευή 27 Μαΐου 2022 η Υπουργός Πολιτισμού κα Μενδώνη, με κλιμάκιο στελεχών, επισκέφτηκε το  Αρχαιολογικό Πάρκο Ορχομενού, αποδεικνύοντας τόσο την ιστορικότητα και την σημασία των μνημείων που περιλαμβάνονται σε αυτό , όσο και το ενδιαφέρον της για την έγκαιρη  και σωστή ολοκλήρωση του έργου.

Από την επιτόπια ενημέρωση της κ. Υπουργού αναδείχτηκαν οι σημαντικές καθυστερήσεις που έχουν σημειωθεί στην υλοποίηση του έργου,  οι οποίες όμως δεν σχετίζονται με καθυστέρηση στην χρηματοδότηση του έργου από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Η Υπουργός έδειξε την πολύ καλή γνώση που έχει για το έργο και επεσήμανε  σε όλους τους εμπλεκομένους φορείς ότι το έργο  πρέπει να έχει ολοκληρωθεί στο σύνολό του μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2023, χρονοδιάγραμμα το οποίο δεσμεύτηκαν όλοι ότι θα τηρήσουν.

Πάντα υποστηρίζαμε ότι δυο τομείς τους οποίους οφείλουμε να αναδείξουμε και να υποστηρίξουμε είναι ο πρωτογενής τομέας- η Γεωργία μας και ο Πολιτισμός μας.

Πιστεύοντας ακράδαντα ότι ο τομέας του Πολιτισμού με τα τόσα πολλά και ανεκτίμητης αξίας μνημεία που διαθέτει ο Δήμος μας πρέπει να υποστηριχτεί και να αναδειχτεί, από την ανάληψη της διοίκησης του Δήμου από την κα Καράλη το Σεπτέμβριο του 2019, προτείναμε την συγκρότηση Επιτροπής Πολιτισμού, από άτομα που γνωρίζουν και έχουν χειριστεί αντίστοιχα θέματα ( πρώην Δήμαρχοι , άνθρωποι του Πολιτισμού των Γραμμάτων και των Τεχνών, εκπρόσωποι των Δημοτικών Παρατάξεων, εκπρόσωπο του Διαζώματος)  οι οποίοι θα αναλάβουν το έργο της  ανάδειξης  διασύνδεσης, αξιοποίησης και συντήρησης  όλων των αρχαιολογικών και θρησκευτικών μνημείων του Δήμου μας.

Η Επιτροπή Πολιτισμού θα φροντίζει  σε καθημερινή βάση να παρακολουθεί να κινητοποιεί και να παρεμβαίνει για την έγκαιρη και σωστή ολοκλήρωση του έργου. Ταυτόχρονα θα σχεδιάζει και θα διεκδικεί επίσης  την ανάδειξη όλων των μνημείων του Δήμου.


Είναι αυτονόητο ότι αν η Επιτροπή Πολιτισμού είχε συσταθεί από το 2019 δεν θα είχαμε τις καθυστερήσεις που καταγράφηκαν και το έργο θα βρισκόταν σε πολύ καλύτερη φάση υλοποίησης.

Για να κερδηθεί ο χαμένος χρόνος και να τηρηθεί το τελικό χρονοδιάγραμμα που έβαλε η κ Υπουργός, η σύσταση της επιτροπής   που προτείναμε από το 2019 κρίνεται  πλέον επιβεβλημένη.

Ο Δήμος μας έχει το προνόμιο να φιλοξενεί , στις Δημοτικές Ενότητες Ορχομενού και Ακραιφνίας,  μνημεία σπάνιας αρχαιολογικής θρησκευτικής και φυσικού κάλλους αξίας και ομορφιάς.

Γι αυτό ζητάμε άμεσα να γίνει ανοιχτή συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο και να συσταθεί η Επιτροπή Πολιτισμού. 

ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΟΥΜΕ ΤΑ ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ

 

Ορχομενός 30 Μαΐου 2022

 

Σταύρος  Χριστακάκης

Ελένη Γεωργίου- Ζάντζα

Δημοτικοί  Σύμβουλοι Δήμου  Ορχομενού

Δεν υπάρχουν σχόλια: