Κυριακή 29 Μαΐου 2022

Χριστίνα Ι. Σταμούλη: «Επιθυμώ μια μέρα να δω την Ελλάδα και τη Γερμανία να εγκαταλείπουν το αρνητικό παρελθόν που βαραίνει το παρόν τους και τις δύο κοινωνίες να οδηγούνται σε ειλικρινή και όχι επιβληθείσα συμφιλίωση»


Σε λίγες ημέρες, όλη η Ελλάδα θα στρέψει και πάλι το βλέμμα της στο Μαρτυρικό Δίστομο, στην κορύφωση των εκδηλώσεων τιμής και μνήμης που διατηρούν άσβεστο το δικαίωμα των απογόνων του ολοκαυτώματος για διεκδίκηση αποζημιώσεων από την γερμανική κυβέρνηση. 


Η δικηγόρος κα Χριστίνα Ι. Σταμούλη, διαχειρίστρια του Αρχείου Ι.Ε. Σταμούλη, αποτελεί το πρόσωπο που εκφράζει τους συνεχιστές της δικαστικής διεκδίκησης που είχε ξεκινήσει ο αείμνηστος πατέρας, διαπρεπής δικηγόρος και Νομάρχης Βοιωτίας Γιάννης Σταμούλης, για την οποία λέει χαρακτηριστικά: «Η πολυετής προσπάθεια για τη Δικαίωση επιτείνει αυτό το αίσθημα, καθώς κρατάει ανοικτή μια «πληγή» Δεν είναι φυσικά «προνόμιο» του Διστόμου αυτό! Είναι, ας μας επιτραπεί ο όρος, ένα κοινωνικό συναίσθημα που βαραίνει τις ψυχές όλων των Μαρτυρικών Τόπων της Πατρίδας, ανεξαρτήτως του πραγματικού αριθμού θυμάτων και του βαθμού αγριότητας με την οποία συμπεριφέρθηκαν κάθε φορά οι κατοχικές δυνάμεις».
Διαβάστε όλο το άρθρο στο 

https://www.bigpost.gr/prosopa-en-drasei/article/93788/xristina-i-stamouli-epithymo-mia-mera-na-do-tin-ellada-kai-ti-germania-na-egkataleipoun-to-arnitiko-parelthon-pou-varainei-to-paron-tous-kai-tis-dyo-koinonies-na-odigountai-stin-symfiliosi/

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: