Παρασκευή 20 Μαΐου 2022

Έγκριση προμήθειας και εγκατάστασης ολοκληρωμένων συστημάτων κοινόχρηστων ηλεκτρικών ποδηλάτων στον Δήμο Λεβαδέων

 


Στο πλαίσιο της πρόσκλησης «Βιώσιμη Μικροκινητικότητα μέσω συστήματος κοινοχρήστων ποδηλάτων σε Δήμους της χώρας» εγκρίθηκε η πρόταση του Δήμου Λεβαδέων προμήθειας και εγκατάστασης ολοκληρωμένων συστημάτων κοινόχρηστων ηλεκτρικών ποδηλάτων, ύψους 256.000,00€ από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξης, 2014-2020» (ΥΜΕΠΕΡΑΑ)

Πιο συγκεκριμένα στο πλαίσιο της Πράξης θα υλοποιηθούν έργα που αφορούν:
▪️Προμήθεια κοινόχρηστων ηλεκτρικών ποδηλάτων πόλης, κατάλληλης σχεδίασης για κοινόχρηστα συστήματα χρήσης.
▪️Δημιουργία δικτύου κοινόχρηστων θέσεων κλειδώματος και φόρτισης ποδηλάτου με δυνατότητα αυτόματης φόρτισης όσο είναι κλειδωμένο.
▪️Ολοκληρωμένη πλατφόρμα απομάκρυνσης διαχείρισης συσκευών πεδίου (φορτιστών ηλεκτρικών ποδηλάτων και σταθμών μίσθωσης ποδηλάτων).
▪️Ολοκληρωμένες εφαρμογές χρήσης και πληροφόρησης πολιτών (web & mobile εφαρμογές) για τις υπηρεσίες Μικροκινητικότητας.
▪️Ολοκληρωμένη πλατφόρμα διαχείρισης υπηρεσιών και δεδομένων Μικροκινητικότητας.
▪️Και έργα σύνδεσης με δίκτυα ΟΚΩ, εφόσον απαιτείται.
Ο Δήμαρχος Λεβαδέων κ. Ιωάννης Δ. Ταγκαλέγκας εξέφρασε την ικανοποίηση του για την θετική έκβαση του εγχειρήματος, δηλώνοντας πως η διαμόρφωση συνθηκών ποδηλατοκίνησης εντός της πόλης είναι μια εξαιρετικά σημαντική δράση, που θα συμβάλλει στην μετάβαση του Δήμου Λεβαδέων στον πράσινο τρόπο ζωής, μέσω την αποφυγής ρυπογόνων συνηθειών.
Προστατεύουμε το Περιβάλλον, αλλάζουμε την ζωή των δημοτών μας προς το καλύτερο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: