Πέμπτη 1 Ιουλίου 2021

Γ. Πούλου: Να καταβληθούν τα οφειλόμενα ποσά από το ανταποδοτικό τέλος ΑΠΕ σε όλους τους δικαιούχους! Όχι μονά-ζυγά δικά τους!

 


Με Ερώτηση που κατέθεσα στη Βουλή και συνυπέγραψαν 23 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ–ΠΣ, ζητώ από τον κ. Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας να καταβληθεί χωρίς άλλες καθυστερήσεις στους δικαιούχους κατοίκους των κοινοτήτων όπου είναι εγκατεστημένες ΑΠΕ το ανταποδοτικό τέλος από το 1% του τζίρου των αιολικών πάρκων.

Από το σύνολο των 13.418 δικαιούχων στην Βοιωτία, περισσότεροι από 10.000 περιμένουν να λάβουν τα οφειλόμενα ποσά εδώ και τουλάχιστον έναν χρόνο, ενώ η κυβέρνηση αδιαφορεί προκλητικά!  

Καμία πληρωμή δεν έχει γίνει στους δικαιούχους της μεγάλης πλειοψηφίας των 18 Δημοτικών Κοινοτήτων της Βοιωτίας, δηλαδή των Δ.Κ. Αγίας Άννας, Κορωνείας, Κυριακίου (Δήμου Λεβαδέων), Αράχωβας, Διστόμου,  Στειρίου (Δήμου Διστόμου–Αράχωβας–Αντίκυρας), Ακραιφνίου, Κάστρου, Κόκκινου, Παύλου (Δήμου Ορχομενού), Δομβραίνας, Ελλοπείας, Θίσβης, Καπαρελλίου, Λεύκτρων, Ξηρονομής, Πλαταιών και Χωστίων (Δήμου Θηβαίων). Αντίθετα, φαίνεται ότι τα οφειλόμενα ποσά έχουν καταβληθεί μόνο στο 10% περίπου των δικαιούχων…  

Η κυβέρνηση συνεχίζει τις απαράδεκτες αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ που στερούν, σε συνθήκες πανδημίας, την πρόσβαση στην ηλεκτρική ενέργεια νοικοκυριών και επιχειρήσεων!

Η Ερώτηση είναι διαθέσιμη εδώ:              https://drive.google.com/file/d/1IKDS4eZ5mMbBq2aayDMwJw8YvPze_5Xi/view?usp=sharing

Γιώτα Πούλου

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: