Πέμπτη 22 Ιουλίου 2021

H Πρόεδρος της Δημοκρατίας κα Κατερίνα Σακελλαροπούλου εγκαινίασε την έκθεση «Η Επάνοδος της Δημοκρατίας. 24 Ιουλίου 1974» - Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα» Δήμου Αθηναίων

 


1963- 1974.

Περισσότερα από 150 «κλικ» ακούγονται ανάμεσα σε χιλιάδες φωνές, απαθανατίζοντας στιγμιότυπα μίας άλλης εποχής, με τον φωτογραφικό φακό του Αριστοτέλη Σαρρηκώστα, σαν άλλον «δρόμο», να γράφει τη δική του ιστόρια.
47 χρόνια ύστερα από την εισβολή του τανκ στο πολυτεχνείο, βρεθήκαμε στο πολιτιστικό κέντρο «Μελίνα» του Δήμου Αθηναίων, με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου να εγκαινιάζει το έργο «Η Επάνοδος της Δημοκρατίας. 24 Ιουλίου 1974» παρουσία του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων Κωνσταντίνου Τασούλα, του Δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη και της Προέδρου του ΟΠΑΝΔΑ Άννας Ροκοφύλλου.
Τα μοναδικά αυτά εκθέματα βρίσκονται εδώ για να μας θυμίζουν πως έχουμε διατρέξει ένα σπουδαίο διάνυσμα από την εποχή εκείνη και πως το φως της δημοκρατίας μας είναι πάντοτε πιο λαμπερό.
Διάρκεια έκθεσης: 22 - 28 Ιουλίου 2021.
Ώρες λειτουργίας: Τρίτη – Παρασκευή 11:00 – 19:00 Σάββατο - Κυριακή 10:00 – 15:00,

Δευτέρα κλειστά. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Στον εκθεσιακό χώρο τηρούνται όλα τα αναγκαία μέτρα για την τήρηση των υγειονομικών κανόνων, αλλά και των κανόνων λειτουργίας των χώρων, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας. Η χρήση ιατρικής μάσκας είναι υποχρεωτική κατά την παραμονή του κοινού στον εκθεσιακό χώρο.
Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα» Δήμου Αθηναίων: Ηρακλειδών 66 και Θεσσαλονίκης - Θησείο, Πληροφορίες: 210 3452150, στάση Μετρό: Κεραμεικός | www.opanda.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: