Τετάρτη 21 Ιουλίου 2021

Γιώργος Μουλκιώτης: «Η Κυβέρνηση ενώ αναγνωρίζει τις ελλείψεις ιατρικού προσωπικού στο Γ.Ν. Λιβαδειάς και υπόσχεται κάλυψη, προαναγγέλλει συγχωνεύσεις των δομών υγείας…»


Συζητήθηκε σήμερα η επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Βοιωτίας του Κινήματος Αλλαγής, Γιώργος Μουλκιώτης προς τον Υπουργό Υγείας με την οποία ζητήθηκε να δοθούν εξηγήσεις για την υφιστάμενη κατάσταση σε ιατρικό προσωπικό και τον τρόπο αντιμετώπισης ιατρικών περιστατικών στο Γ.Ν. Λιβαδειάς

Στην ερώτηση επισημάνθηκε ότι η υφιστάμενη κατάσταση στον Γ.Ν. Λιβαδειάς αποδεικνύει ότι, 17 μήνες μετά της έναρξη της πανδημίας του κορωνοϊού και εν μέσω τέταρτου κύματος, τα νοσοκομεία της χώρας υστερούν κατά πολύ σε σχέση με τις ανάγκες των πολιτών. 

Ειδικότερα, τονίστηκε ότι οι ελλείψεις σε βασικές ειδικότητες, όπως είναι εκείνες του αναισθησιολόγου και ακτινολόγου. Οι ελλείψεις αυτές αναδείχθηκαν με αδιαμφισβήτητο τρόπο κατά την εφημερία της 17ης Ιουλίου 2021, όταν ένας 18χρονος μεταφέρθηκε από το ΕΚΑΒ σε κωματώδη κατάσταση στο νοσοκομείο Λιβαδειάς μετά από τροχαίο ατύχημα με μηχανάκι, και δεν υπήρχαν εφημερεύοντες αναισθησιολόγος και ακτινολόγος για να αντιμετωπίσουν το περιστατικό. 

Τέλος υπογραμμίστηκε ότι υπάρχει αναστάτωση στην τοπική κοινωνία μετά από τις πρωθυπουργικές εξαγγελίες περί συγχώνευσης των νοσοκομείων του νομού. 

Κατόπιν αυτών, ερωτήθηκε ο αρμόδιος υπουργός πώς αντιμετωπίζεται η προφανής ανεπάρκεια κρίσιμων ειδικοτήτων σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό στο Γ.Ν. Λιβαδειάς, ποιο είναι το σχέδιο της Κυβέρνησης για των κάλυψη των κενών θέσεων σε μόνιμο ειδικό ιατρικό προσωπικό, αλλά και αναγκαίου εξοπλισμού, ώστε να είναι δυνατή σε 24ωρη βάση η παροχή βασικών υπηρεσιών υγείας στους ασθενείς που εισέρχονται στο Γ.Ν. Λιβαδειάς. 

Ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης αναγνώρισε ότι υπάρχουν ελλείψεις σε βασικές ειδικότητες του Γ.Ν. Λιβαδειάς, που πρέπει να καλυφθούν και συμφώνησε στον ρόλο των περιφερειακών νοσοκομείων. Ωστόσο, δεν έδωσε καμία διευκρίνιση ως προς τις προσλήψεις για ειδικότητες που χρήζουν άμεσης κάλυψης. 

Τέλος ανακοίνωσε ότι στόχος της Κυβέρνησης είναι οι δομές υγείας να λειτουργούν συμπληρωματικά σε ένα πλαίσιο συνέργειας, ενώ επεσήμανε ότι η Βοιωτία αφενός βρίσκεται πολύ κοντά στην Αθήνα και αφετέρου γειτνιάζει με το νέο νοσοκομείο της Χαλκίδας. 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: