Τετάρτη 28 Ιουλίου 2021

Ψηφιακά προσβάσιμο το #Αρχαιολογικό #Μουσείο #Δελφών για άτομα με αδυναμία στην κίνηση, στην ακοή και στην όραση


 

✔Στο πλαίσιο της αναβάθμισης της προσβασιμότητας των μουσείων, των αρχαιολογικών χώρων και γενικά των πολιτιστικών υποδομών της χώρας, το Αρχαιολογικό Μουσείο των Δελφών καθίσταται προσβάσιμο για εμποδιζόμενα κινητικά άτομα και άτομα με προβλήματα ακοής και όρασης, μέσω ψηφιακής εικονικής περιήγησης.
👉 Ήδη ξεκίνησε η εφαρμογή του, όχι μόνο με έντυπο υλικό σε γραφή Braille και πινακίδες, αλλά και με το πρόγραμμα απτικής ξενάγησης και επίσκεψη, με ειδικό ηλεκτροκίνητο όχημα, για άτομα με αδυναμία στην κίνηση.
Το έργο υλοποιείται από την Εφορεία Αρχαιοτήτων #Φωκίδας και θα έχει ολοκληρωθεί έως τα τέλη του 2021. Η δράση συμβάλλει στην προώθηση και βελτίωση της εμπειρίας των φυσικών και ψηφιακών επισκεπτών του μουσείου.
👉H Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη δήλωσε ότι «η αναβάθμιση της προσβασιμότητας στα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους αποτελεί προτεραιότητα για το Υπουργείο Πολιτισμού. Οι δράσεις μας εντάσσονται στο Εθνικό Σχέδιο Δράσης για «πολιτισμό, φυσικά και αντιληπτικά προσβάσιμο, σε όλους» για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία. Στόχος μας είναι το 2025 οι χώροι Πολιτισμού, συμπεριλαμβανομένων των μνημείων και των αρχαιολογικών χώρων, να είναι απολύτως προσβάσιμοι στο σύνολο της κοινωνίας. Σήμερα οι #Δελφοί, χθες ο αρχαιολογικός χώρος της #Ακρόπολης και της #Μεσσήνης, πολύ σύντομα το Κάστρο της #Καλαμάτας, και έπονται πολλά».

Δεν υπάρχουν σχόλια: