Παρασκευή 23 Ιουλίου 2021

Ο Πρωθυπουργος απαντά στους αντιεμβολιαστές με άρθρο του Συντάγματος: Να αναλάβουν όλοι την ευθύνη που τους αναλογεί

 


Για τις εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας ενημέρωσε την Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο πρωθυπουργός, στην τακτική μηνιαία συνάντησή τους, την Παρασκευή, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Στον διάλογο που είχαν μπροστά στις κάμερες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισήμανε πως «χθες ξεπεράσαμε το φράγμα των 10.000.000 εμβολιασμών. Η επιχείρηση "Ελευθερία" προχωράει όπως την είχαμε σχεδιάσει. Όμως, είναι απολύτως βέβαιο πια, ότι η μετάλλαξη Δέλτα μας υποχρεώνει να εντείνουμε κι άλλο τις προσπάθειές μας για να πείσουμε συμπολίτες μας, οι οποίοι ακόμη μπορεί να είναι καχύποπτοι, ότι πρέπει να εμβολιαστούν. Εκεί θα εστιάσουμε όλη μας την προσπάθεια. Είναι μια προσπάθεια, η οποία δεν μπορεί να περιορίζεται μόνο στο κεντρικό μήνυμα το οποίο εκπέμπεται συστηματικά και μεθοδικά από την κυβέρνηση και από τους ειδικούς εδώ και πολλούς μήνες.  Θα πρέπει να μπουν στο παιχνίδι και οι φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, θα πρέπει να πάμε πόρτα-πόρτα να πείσουμε τους καχύποπτους συμπολίτες μας ότι πρέπει να κάνουν αυτό το βήμα. Σήμερα, έγιναν οι σχετικές ανακοινώσεις από το Υπουργείο Υγείας, έτσι ώστε να δώσουμε πρόσθετα κίνητρα και στους οικογενειακούς γιατρούς, αλλά και στους φαρμακοποιούς, προκειμένου κι αυτοί να κλείνουν ραντεβού και να πείθουν με τον τρόπο τους συμπολίτες μας ότι πρέπει να κάνουν αυτό το βήμα».

Ο πρωθυπουργός υπενθύμισε πως χθες ψηφίστηκε στη Βουλή η διάταξη σχετικά με την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών για τους εργαζόμενους στις υπηρεσίες υγείας, αλλά και για όσους εργάζονται στον «εξαιρετικά ευαίσθητο τομέα της υποστήριξης των ηλικιωμένων συμπολιτών μας», σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων. «Θεωρώ ότι η διάταξη αυτή είναι σωστή και ενδεδειγμένη. Ακολουθήσαμε όλες τις συστάσεις της Επιτροπής Βιοηθικής. Είναι το τελευταίο στάδιο, η τελευταία δυνατότητα που έχουμε στη διάθεσή μας. Εύχομαι να μη χρειαστεί να την εφαρμόσουμε στην πράξη και όλοι οι υγειονομικοί, εκτός από αυτούς που έχουν πολύ σοβαρό ιατρικό λόγο πιστοποιημένο, να σπεύσουν να εμβολιαστούν».

Με αφορμή, όπως είπε, την αυριανή επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε σε άρθρο του Καταστατικού Χάρτη, «το οποίο συχνά το αμελούμε. Είναι το άρθρο 25, παράγραφος 4 και μάλιστα θέλω να τη διαβάσω για να είμαι απολύτως ακριβής: Στο Σύνταγμά μας προβλέπουμε ότι το Κράτος δικαιούται να αξιώνει από όλους τους πολίτες την εκπλήρωση του χρέους της κοινωνικής και εθνικής αλληλεγγύης. Θεωρώ ότι το άρθρο αυτό είναι σήμερα περισσότερο επίκαιρο παρά ποτέ. Αυτό αξιώνουμε από τους συμπολίτες μας. Το χρέος της κοινωνικής και εθνικής αλληλεγγύης. Η αντιμετώπιση της πανδημίας είναι η μάχη της γενιάς μας. Θα την κερδίσουμε. Αλλά πρέπει να την κερδίσουμε αναλαμβάνοντας όλοι οι πολίτες την ευθύνη που τους αναλογεί απέναντι στον εαυτό τους, στις οικογένειές τους και στο κοινωνικό σύνολο» τόνισε ο πρωθυπουργός. Διαβάστε αναλυτικά 

https://www.naftemporiki.gr/story/1752720/prothupourgos-na-analaboun-oloi-tin-euthuni-pou-tous-analogei-ptd-as-to-ksanaskeftoun-osoi-distazoun

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: