Παρασκευή 23 Ιουλίου 2021

Δήμος Λεβαδεών: Συνεχίζονται οι επετειακές εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια - Συναυλία - Αγώνας Ελευθερίας - Θεατρική παράσταση το επόμενο 3ήμερο

 


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ο Δήμος Λεβαδέων και τα τμήματα μουσικής του, σας προσκαλούν το Σάββατο 24 Ιουλίου 2021 και ώρα 20:30 στο Ανοικτό Θέατρο Κρύας σε μια μουσική παράσταση για τον επετειακό εορτασμό για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821.

Στη μουσική εκδήλωση θα συμμετάσχουν η Ορχήστρα Ποικίλης Μουσικής του Δήμου Λεβαδέων, η Δημοτική Χορωδία Λιβαδειάς, η Σχολή Χορού της Άννας Αθανασιάδου και ο σολίστ κ. Ανδρέας Μπέρδος.

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 24 ΙΟΥΛΙΟΥ 2021, ΩΡΑ 20:30

ΑΝΟΙΚΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΡΥΑΣ

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ



ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 

Ο Δήμος Λεβαδέων σας προσκαλεί να συμμετάσχετε την Κυριακή 25 Ιουλίου 2021 στον «1ο περίπατο Ελευθερίας» που συνδιοργανώνει με πολιτιστικούς και αθλητικούς συλλόγους της πόλης, στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821.

Σκοπός του περιπάτου είναι να συμμετάσχουν οι κάτοικοι της πόλης σε μία εκδήλωση που θα τους δώσει την ευκαιρία να διαβούν από τα ιστορικά σημεία της πόλης και να τιμήσουν τους αγωνιστές, Αθανάσιο Διάκο, Βασίλη Μπούσγο, Οδυσσέα Ανδρούτσο.

Ο περίπατος θα ξεκινήσει στις 10:00 π.μ. από τον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής.  Επιλέχθηκε μια απλή διαδρομή μήκους 3,1 χιλιομέτρων ώστε  να μπορούν να συμμετέχουν όσο το δυνατόν περισσότεροι συμπολίτες μας και η οποία θα περνάει από τις οδούς που κοσμούνται από τους ανδριάντες των ηρώων Βασίλη Μπόυσγου (Ι.Γιανούτσου) και Οδυσσέα Ανδρούτσου (Καραγιαννοπούλου).

Η διαδρομή είναι η ακόλουθη: Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής- Γιαννούτσου - Στρατηγού Ιωάννου -Πεζόδρομος Κρύας μέχρι το κάστρο - 2η πεζογέφυρα - χώρος παρκινγκ - Ελευθερίου Βενιζέλου – Καραγιαννοπούλου – Ανδρεαδάκη - Γεωργαντά αριστερά-Στρατηγού Ιωάννου δεξιά- Γιαννούτσου - Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής.

Στο τέλος της περιπάτου θα απονεμηθούν αναμνηστικά συμμετοχής σε όλους τους συμμετέχοντες. 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 


Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Καλαμάτας σε συνεργασία με το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Ρούμελης  θα παρουσιάσουν τη Δευτέρα 26 Ιουλίου 2021 και ώρα 21:30 στο Ανοικτό Θέατρο Κρύας τη θεατρική παράσταση "Υλικό Καποδίστριας".

Η παράσταση διερευνά με σύγχρονο και απόλυτα θεατρικό τρόπο,  την άγνωστη σε πολλούς προσωπικότητα του πρώτου κυβερνήτη του Ελληνικού Κράτους που ο λαός αγάπησε σαν πατέρα του και που η προσωπικότητά του και το έργο του επέδρασαν καταλυτικά σε όλη την Ευρώπη. Τον μεγάλο του ανεκπλήρωτο έρωτα με την Ρωξάντρα Στούρτζα αλλά και τις πολιτικές παρακαταθήκες του.

Μια παράσταση έκπληξη, που θα συνδυάσει τον ιστορικό στοχασμό, με την προοπτική και το κοίταγμα στο μέλλον. Πώς ξεκίνησε το νέο Ελληνικό Κράτος, Πώς φθάσαμε μέχρι εδώ; Τι ονειρευόμαστε για το μέλλον; Μέσα σε έναν, ιδιαίτερης ματιάς, εικαστικό χώρο,  πέντε ηθοποιοί και ένας σκηνοθέτης έχοντας στα χέρια τους ένα μεγάλου όγκου ιστορικό υλικό δημιουργούν μια παράσταση για έναν μεγάλο έρωτα, μια μεγάλη θυσία και μια μεγάλη προδοσία.

 

Παίζουν: Νίκος Ορφανός, Χρυσάνθη Δούζη, Δημήτρης Καλαντζής, Γιώργος Τσαπόγας, Άρης Τσαμπαλίκας και Γιάννης Μαργαρίτης.

ΔΕΥΤΕΡΑ 26 ΙΟΥΛΙΟΥ 2021, ΩΡΑ 21:30

ΑΝΟΙΚΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΡΥΑΣ

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια: