Πέμπτη 29 Ιουλίου 2021

Γιώργος Μουλκιώτης: «Εντείνονται τα προβλήματα των δομών υγείας και των παρεχόμενων υπηρεσιών στη Βοιωτία»


 Με νέα κοινοβουλευτική παρέμβαση προς τον Υπουργό Υγείας, μετά τις πρόσφατες επίκαιρες ερωτήσεις για τα νοσοκομεία Λιβαδειάς και Θήβας, ο βουλευτής Βοιωτίας του Κινήματος Αλλαγής, Γιώργος Μουλκιώτηςαναδεικνύει και αποκαλύπτει τα περαιτέρω προβλήματα των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στον νομό Βοιωτίας.

Στην ερώτηση επισημαίνεται ότι, ένα τραγικό γεγονός που είδε το φως της δημοσιότητας, επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά, τις σοβαρές ελλείψεις στην Υγεία στον νομό, οι οποίες εντείνονται. 

Τονίζεται ότι το πρόσφατο συμβάν αφορά μια ηλικιωμένη γυναίκα, η οποία, σύμφωνα με καταγγελία δημοτικού συμβούλου του Δήμου Θηβαίων, έχασε τις αισθήσεις της στην παραλία Σαράντη Θήβας. Στην περιοχή δεν υπήρχε γιατρός. Ο δημοτικός σύμβουλος κάλεσε το 166 για αποστολή ασθενοφόρου και του δόθηκε απάντηση ότι δεν υπήρχε διαθέσιμο όχημα ούτε από τη Θήβα ούτε από τη Λιβαδειά. 

Το περιστατικό μεταφέρθηκε από Σαράντη στο νοσοκομείο Θήβας, για 54 χιλιόμετρα, από τον ίδιο τον δημοτικό σύμβουλο με το ΙΧ αυτοκίνητό του, όπου, παρά τις προσπάθειες των γιατρών, εν τέλει, κατέληξε. 

Κατόπιν αυτών, ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός πώς αντιμετωπίζει η Κυβέρνηση τις αποδεδειγμένα υποβαθμισμένες υπηρεσίες υγείας στον νομό Βοιωτίας και εάν σχεδιάζει την ενίσχυση της κεντρικής υπηρεσίας του ΕΚΑΒ που εξυπηρετεί και τον νομό Βοιωτίας ώστε να μην επαναληφθούν τραγικά συμβάντα λόγω ελλείψεων. 

Επιπλέον, ζητούνται διευκρινίσεις σε σχέση με τον σχεδιασμό της Κυβέρνησης για τη λειτουργία των δομών υγείας του νομού Βοιωτίας και τις παρεχόμενες από αυτές υπηρεσίες. 

Τέλος, ερωτάται εάν υπάρχει σχέδιο αναβάθμισης της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και υιοθέτησης μέτρων πρόληψης στον νομό Βοιωτίας και αν ναι, ποιες αλλαγές επεξεργάζονται και με ποιο χρονοδιάγραμμα. 

 ​

Από το Πολιτικό Γραφείο  

Δεν υπάρχουν σχόλια: