Τρίτη 27 Ιουλίου 2021

Σε ετοιμότητα για καύσωνα και πυρκαγιές η Π.Ε. Βοιωτίας

 


Η Π.Ε Βοιωτίας και η Πολιτική Προστασία με απόφαση της Αντιπεριφερειάρχη Φανής Παπαθωμά, έχει προβεί στην λήψη του μέτρου της απαγόρευσης κυκλοφορίας στις ευπαθείς περιοχές και περιαστικά δάση του Νομού Βοιωτίας για τις επόμενες 3 ημέρες.

Για αύριο Τρίτη 27/7 η Βοιωτία θα βρίσκεται στο πορτοκαλί, με πολύ υψηλό τον κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς, ενώ και η θερμοκρασία τις επόμενες μέρες, σύμφωνα με τις προβλέψεις της ΕΜΥ, θα κυμανθεί σε θερμοκρασίες άνω των 40 βαθμών Κελσίου.

Το τμήμα Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει όλες τις εμπλεκόμενες Υπηρεσίες, τους Δήμους και τις Εθελοντικές Οργανώσεις ώστε να βρίσκονται σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας.

Ακολουθούνται πιστά οι βασικές οδηγίες για τη διαχείριση του καύσωνα που έχουν εκδοθεί από την Πολιτική Προστασία με Δελτίο Τύπου.

«Στην ΠΕ Βοιωτίας είμαστε πάλι σε χάρτη επικινδυνότητας 4 (πορτοκαλί) και  βρισκόμαστε όλοι σε ετοιμότητα. Αναμένονται υψηλές θερμοκρασίες για το επόμενο χρονικό διάστημα και πρέπει όλοι να δείξουμε υπευθυνότητα και να προστατέψουμε τον εαυτό μας και τις περιουσίες μας. Το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας βρίσκεται σε επιφυλακή και είναι σε ετοιμότητα για οποιαδήποτε επείγουσα κατάσταση. Στη διάθεση των πολιτών θα υπάρχει και κλιματιζόμενη αίθουσα. Είμαστε πάντα δίπλα στους πολίτες της Βοιωτίας, σε κάθε δύσκολη στιγμή και θα κάνουμε ότι είναι δυνατό για την αποφυγή δυσάρεστων περιστατικών»,  δήλωσε η Αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας, Φανή Παπαθωμά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: