Τρίτη 16 Απριλίου 2019

Μια σπουδαία ερευνήτρια, ένας δικός μας δάσκαλος και ο "Λαϊκός Πολιτισμός και Σύγχρονη Πραγματικότητα"στην καρδιά της Νέας Σμύρνης


Μια υπέροχη βραδιά απολαύσαν οι εκατοντάδες φίλοι και Μέλη της ΕΣΤΙΑΣ Νέας Σμύρνης που παρακολούθησαν το Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών με τίτλο: "Λαϊκός Πολιτισμός και Σύγχρονη Πραγματικότητα", μια συνδιοργάνωση της ΕΣΤΙΑΣ Νέας Σμύρνης και της ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΗΣ Οργάνωσης Γυναικών - Παράρτημα Νέας Σμύρνης. Το ORCHOMENOS PRESS ήταν και εκεί, γιατί υπήρξε ξεχωριστός λόγος!


Κεντρική ομιλήτρια ήταν η κα Αικατερίνη Καμηλάκη, Διευθύντρια του Κέντρου Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών  -  μια ερευνήτρια που η Π.Ε. Βοιωτίας θα πρέπει να τις αποδώσει μια μέρα ξεχωριστή τιμή καθώς πρωτοστάτησε στην ίδρυση του Λαογραφικού Μουσείου Αράχωβας (https://orchomenos-press.blogspot.com/2012/12/h_11.html) με την κατάθεση της πλούσιας επιστημονικής της γνώσης.
Η Βοιωτία, όμως, έχει και κι` εκεί τη δική της, ξεχωριστή παρουσία, καθώς χοροδιδάσκαλος της χορευτικής ομάδας της Εστίας Νέας Σμύρνης είναι ο Λειβαδίτης κ. Θανάσης Καλαντζής.
Χορευτής αλλά και δάσκαλος στη «Δώρα Στράτου», ο χαρισματικός Θανάσης χρόνια τώρα μοιράζει κι` εκείνος τις γνώσεις τους σε μικρούς και ενήλικες, στο «ναό» των Μικρασιατών, στην καρδιά της Νέας Σμύρνης.



Ξεχωριστή νότα, λοιπόν, στο φεστιβάλ έδωσαν τα υπέροχα χορευτικά συγκροτήματα:
της ΕΣΤΙΑΣ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ
της «ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΛΕΡΙΩΝ»
του ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ «ΠΟΛΥΠΕΤΡΟΥ»
 του ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ ΔΗΜΟΥ ΔΑΦΝΗΣ ΥΜΗΤΤΟΥ
του Ι.Ν. «ΑΓ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ & ΕΛΕΝΗΣ» ΚΗΠΟΥΠΟΛΕΩΣ
της «ΕΝΩΣΗΣ ΚΡΗΤΩΝ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ»
της «ΕΝΩΣΗΣ ΠΟΝΤΙΩΝ Ν. ΣΜΥΡΝΗΣ – ΔΑΦΝΗΣ - ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ “H ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ”
Ο Πρόεδρος της ΕΣΤΙΑΣ Νέας Σμύρνης κ. Ιωάννης Παπαδάτος στον χαιρετισμό του μεταξύ άλλων είπε:

«Ως Πρόεδρος της ΕΣΤΙΑΣ Νέας Σμύρνης θα ήθελα μόνο να σας εγγυηθώ ότι θα αγωνιζόμαστε πάντα για να διατηρούμε τις μνήμες ζωντανές και να τιμούμε τις παραδόσεις της χώρας μας και να προβάλλουμε τους ανθρώπους που υπηρετούν τις υψηλές αξίες, τα ιδεώδη αλλά και τα ήθη και τα έθιμά μας. Χρέος μας είναι να μεταλαμπαδεύσουμε την ιστορία και τον πολιτισμό μας στις επόμενες γενιές και θα παραμείνουμε πιστοί σ’ αυτό.»
Αφήγηση, Παρουσίαση: από την Κα Κορίνα Δαμουλιάνου
Θερμά συγχαρητήρια για την έμπνευση και τη διοργάνωση αξίζουν στις κυρίες:
🔺Μαίρη Καλλιάνη, Πρόεδρο της ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ που αγαπάμε και στηρίζουμε, θαυμάζοντας το σπουδαίο έργο της και
🔺Δωρίτα Τσουρουκτσόγλου, Ταμία και Έφορο των Καλλιτεχνικών Τμημάτων της ΕΣΤΙΑΣ Νέας Σμύρνης που με όρεξη και μεράκι επιμελήθηκαν το Φεστιβάλ!


Θερμά συγχαρητήρια και από εμάς! 

Δεν υπάρχουν σχόλια: