Τρίτη 16 Απριλίου 2019

Από τη Θήβα ξεκίνησε και το 1ο Φεστιβάλ Θρησκευτικής Μουσικής!


Ένα πρώτο βήμα, προκειμένου το κοινό να έρθει σε επαφή με το … εύρος της θρησκευτικής μουσικής ήταν η προσπάθεια που έλαβε χθες βράδυ «σάρκα και οστά» στον Ι.Ν. Αγίων Θεοδώρων Θηβών, που δεσπόζει στο λόφο της ομώνυμης περιοχής. Πρωτεργάτες του εγχειρήματος ήταν ο Σύλλογος Ιεροψαλτών Επαρχίας Θηβών «Ευαγγελιστής Λουκάς» μαζί με την Μικτή Χορωδία του Δημοτικού Οργανισμού Θήβας και την υποστήριξη του ΔΟΘ. Το ORCHOMENOS PRESS ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά τους και σας μεταφέρει εικόνες και στιγμιότυπα, βάλσαμο στην ψυχή όλων μας αλλά και μια ιδανική προετοιμασία καθώς πορευόμαστε προς τη Μεγάλη Εβδομάδα. Επίτιμος καλεσμένος τους ήταν ο Άρχοντας Πρωτοψάλτης της Αρχιεπισκοπής Αμερικής κ. Φώτιος Κατσέτζης, ένας ξεχωριστός δάσκαλος για πολλούς ιεροψάλτες. 


Το Φεστιβάλ άνοιξε η πρεσβυτέρα κα Καίτη Ιωσηφίδου, η οποία συντόνισε  την εκδήλωση μέχρι το τέλος, μεταφέροντας μια θετική αύρια στο χώρο με το ζεστό της χαμόγελο και την γλαφυρή της περιγραφή.  Ο πάντα φιλόξενος π. Δανηίλ, χαιρέτισε πρώτος την παρθενική αυτή εκδήλωση – συνάντηση στη Θήβα, εκφράζοντας ευχαριστίες προς όλους όσους πάσχισαν για την υλοποίησή της, ξεχωριστή μέσα σ` όλους η «κολώνα» πολλών εκδηλώσεων της πόλης διαχρονικά, της κας Ντίνας Ζαμπάκου, αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα του κόσμου.

Πρόσωπο, που λίγο πριν το τέλος έκανε και εκ μέρους του ΔΟΘ και την απονομή μιας αναμνηστικής διάκρισης στον καλεσμένο τους κ. Κατσέτζη, ένα διακεκριμένο δάσκαλο της Βυζαντινής Μουσικής Παράδοσης. 


 Η Βυζαντινή Παιδική Χορωδία, με τη συμμετοχή και παιδιών του Ορχομενού, με δάσκαλο τους τον κ. Αντώνη Τσαρουχά.  





 Η μικτή χορωδία του Δημοτικού Οργανισμού Θήβας 













 Ο μικρός χορός της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ιεροψαλτών Ελλάδος 







 Η Βυζαντινή Χορωδία του Ιεροψαλτικού Συλλόγου Θηβών 












Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στον αεικίνητο Πρωτοψάλτη του Μητροπολιτικού Ναού Θηβών κ. Αντώνη Τσαρουχά, ένα χαρισματικό δάσκαλο, που πατά πάνω στα χνάρια των μεγάλων δασκάλων της Βυζαντινής Μουσικής, εξελίσσεται και μεταδίδει τη γνώση του στα νέα παιδιά!










Δεν υπάρχουν σχόλια: