Τρίτη 30 Απριλίου 2019

Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λιβαδειάς καλεί όλους στην απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς

1η ΜΑΗ 2019
ΜΕ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ
ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ

ΖΗΤΩ Η 1η ΜΑΗ, ΖΗΤΩ Η ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ
στις 10πμ στην Κεντρική Πλατεία

Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λιβαδειάς καλεί όλους τους εργαζόμενους του κλάδου, να τιμήσουμε την εργατική πρωτομαγιά με αγωνιστική απάντηση, με απεργία. Με ενότητα και διεθνιστική αλληλεγγύη να  οργανώσουμε μια μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση.

ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ. ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΧΑΡΑΞΑΝ ΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥ ΣΙΚΑΓΟ, ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ’36, ΟΙ 200 ΤΗΣ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ ΚΑΙ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΡΓΑΤΕΣ ΑΚΟΜΗ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΑΝ ΜΕ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ.

Εμείς οι εργαζόμενοι στο εμπόριο , στα μικρομάγαζα εδώ και χρόνια ζούμε στο πετσί μας αυτή την ανάπτυξη. Η τεράστια κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων που δραστηριοποιούνται στο κλάδο μας είναι αποτέλεσμα της κατάργησης του 8ωρου, του 5ημερου, των μεγάλων μειώσεων στους μισθούς, και την εφαρμογή δεκάδων μορφών ελαστικής απασχόλησης  που έχουν κάνει σμπαράλια το δικαίωμα στη σταθερή δουλειά με δικαιώματα.

Η κυβέρνηση όπως και τα κόμματα που στήριξαν όλα τα μνημόνια, που με τη στάση τους στηρίζουν την ΕΕ και  το ΔΝΤ- θέλουν τη ψήφο μας, την ανοχή μας για να συνεχιστεί η καπιταλιστική  ανάπτυξη και η παραγωγική ανασυγκρότηση, πάνω στις στάχτες των μισθών, των δικαιωμάτων μας. Με τα παλιά και τα νέα μέτρα να εφαρμόζονται στο ακέραιο. Με τη μείωση του αφορολόγητου, τη μείωση των συντάξεων, με πλειστηριασμούς και κατασχέσεις. Για να βάλουν εμπόδια στην οργάνωση των αγώνων, στις συνδικαλιστικές ελευθερίες, στην απεργία.

Τώρα όμως ξέρουμε ότι η πολιτική στήριξης της ανταγωνιστικότητας που υπηρετούν όλα αυτά τα χρόνια οι εργοδοτικοί – κυβερνητικοί συνδικαλιστές είναι η πολιτική που στηρίζει τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους και την εξουσία τους. Είναι η καπιταλιστική ανάπτυξη που ληστεύει τον ιδρώτα των λαών. Είναι η αιτία που σπέρνει το θάνατο στη γειτονικές μας χώρες, για του αφέντη το φαΐ. Είναι η πολιτική που μπλέκει τη χώρα μας όλο και πιο ενεργά στα σχέδια των ιμπεριαλιστών για να ξαναχαράξουν τα σύνορα, να μοιράσουν τα κέρδη από την ενέργεια, τους εμπορικούς δρόμους

ΚΟΚΚΙΝΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ – ΠΡΩΤΟΠΟΡΑ ΕΡΓΑΤΙΑ

Για μας τους εργαζόμενους , ο μόνος δρόμος είναι η ισχυροποίηση των Συνδικάτων μας,  η μαζικοποίηση τους , η ζωντανή λειτουργία τους, η καθημερινή αγωνιστική δράση για κάθε μικρό και μεγάλο πρόβλημα.
Η λύση βρίσκεται στον ανυποχώρητο αγώνα μαζί με το κίνημα των φτωχών αγροτών και των αυτοαπασχολούμενων, για να ανατραπεί οριστικά η εξουσία των καπιταλιστών, των επιχειρηματικών ομίλων.  Για να έρθει η ώρα που θα οργανώνουμε εμείς οι εργαζόμενοι τη παραγωγή και το πλούτο που παράγουμε, με κριτήριο την ικανοποίηση των δικών μας σύγχρονων αναγκών.

ΓΙΑΤΙ ΧΩΡΙΣ ΕΜΑΣ ΓΡΑΝΑΖΙ ΔΕ ΓΥΡΝΑ – ΓΙΑΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΧΩΡΙΣ ΑΦΕΝΤΙΚΑ
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ 
στην Κεντρική Πλατεία στις 10πμ

Δεν υπάρχουν σχόλια: