Τρίτη 23 Απριλίου 2019

Με λαμπρότητα εορτάσθηκε η Κυριακή των Βαϊων στην Παναγία η Σκριπού

Με λαμπρότητα εορτάσθηκε την Κυριακή 21 Απριλίου 2019 η θριαμβευτική είσοδος του Χριστού στα Ιεροσύλυμα, σε όλους τους Ναούς και τα Μοναστήρια της Μητροπόλεως Θηβών και Λεβαδείας.



Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος ιερούργησε στο αρχαιότερο σωζόμενο ιερό θυσιαστήριο της Βοιωτίας, στο γεμάτο επιγραφές και πλούσιο γλυπτό διάκοσμο Καθολικό της ονομαστής Ιεράς Μονής Παναγίας Σκριπούς Ορχομενού. Το Καθολικό που αποτελεί μεταβατικό ναό από τον τύπο της βασιλικής στο βυζαντινό σταυροειδή εγγεγραμμένο με τρούλο, και στέκει αγέρωχο από το 874 μ.Χ., αποτελώντας για 1147 χρόνια τόπο λατρείας και προσευχής προς τον Κύριο Ιησού Χριστό, και τιμής στην Παναγία Μητέρα Του που πρεσβεύει στον Υιό και Θεό της για όλους μας.




Ο Σεβασμιώτατος μιλώντας στο πολυπληθές εκκλησίασμα αναφέρθηκε στη σημασία και τα νοήματα της εορτής των Βαΐων και έθεσε το ερώτημα: «Υπάρχει σταθερότητα στη μαθητεία μας και στην αναφορά μας προς τον Χριστό σήμερα;». Τέλος, ευχήθηκε σε όλους καλή Αγία Μεγάλη Εβδομάδα και καλή Ανάσταση. Πηγή www.imtl.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: