Τρίτη 30 Απριλίου 2019

Ο Δήμος Λεβαδέων διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση με τίτλο: “Νομοθετικές Εξελίξεις και Επενδυτικές Προοπτικές για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας – ΑΠΕ”


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Δήμος Λεβαδέων διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση την Πέμπτη 2 Μαΐου 2019, ώρα 19:30 στο Συνεδριακό Κέντρο “Χρήστος Παλαιολόγος με τίτλο: “Νομοθετικές Εξελίξεις και Επενδυτικές Προοπτικές για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας – ΑΠΕ”.
Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν τα θέματα  :
«Πρόσφατες νομοθετικές εξελίξεις που αφορούν στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ)-Ενεργειακές Κοινότητες».  με ομιλητή τον Δικηγόρο κ. Νικόλαο Πίτσο, Διδάκτωρ Νομικής (FU-Berlin), Μέλος του Δ.Σ. Δ.Σ. του Διαχειριστή Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας & Εγγυήσεων Προέλευσης (Δ.Α.ΠΕ.ΕΠ. Α.Ε. πρώην Λ.ΑΓ.Η.Ε. Α.Ε.).
«Αναπτυξιακές δυνατότητες των Ενεργειακών Κοινοτήτων στην περιοχή του Δήμου Λεβαδέων και της Βοιωτίας ευρύτερα» με ομιλητή τον Λουκά Καράντζαλη Οικονομολόγο –MSc Βιώσιμης ανάπτυξης και Περιβαλλοντικής διακυβέρνησης
Θα αναλυθούν διεξοδικά ο ειδικός λογαριασμός ΑΠΕ και η χρηματοδότησή του, οι πληρωμές των παραγωγών ΑΠΕ και η συμμετοχή τους στις ανταγωνιστικές διαδικασίες του Χρηματιστηρίου Ενέργειας, τα πράσινα πιστοποιητικά ενεργειακού μείγματος, η πρόσφατη Ευρωπαϊκή Οδηγία για την “Πράσινη Ενέργεια”, ο Νόμος 4513/2018 για τις Ενεργειακές Κοινότητες και τις προοπτικές συνεργασίας Δήμων και τοπικών επιχειρήσεων στα πλαίσια της αλληλέγγυας οικονομίας, αλλά και σύγχρονες μορφές επενδυτικών εργαλείων, εθνικών και ευρωπαϊκών με βάση κυρίως την ανάγκη για επενδύσεις σε πιο καθαρές μορφές ενέργειας.


Δεν υπάρχουν σχόλια: