Τρίτη 23 Απριλίου 2019

Στην ανεξάντλητη ιστορία της Βοιωτίας ξεναγήθηκαν ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης και αντιπροσωπεία σημαντικών Στερεοελλαδιτών από την Έφορο Αρχαιοτήτων κα Αλεξάνδρα Χαραμή


Με οικοδέσποινα την κα Αλεξάνδρα Χαραμή, Έφορο Αρχαιοτήτων Βοιωτίας, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, ξεναγήθηκε πρόσφατα στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θηβών, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Βοιωτία. Ένα μουσείο «κόσμημα» για όλη τη Στερεά γη, μέσα στο οποίο φυλάσσονται θησαυροί από όλες τις ιστορικές φάσεις της πλούσιας ιστορίας μας!

Τον κ. Μητσοτάκη υποδέχθηκαν στην είσοδο του Μουσείου,  ο Βουλευτής του Νομού κ. Ανδρέας Κουτσούμπας, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Κώστας Μπακογιάννης, ο Αν. Περιφερειάρχης και υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός, ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου, πολιτευτές, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι και στελέχη της γαλάζιας παράταξης στο Νομό.














Η κα Χαραμή και το προσωπικό της Εφορείας Αρχαιοτήτων Βοιωτίας ξενάγησαν τον κ. Μητσοτάκη στο πιο σύγχρονο Μουσείο της χώρας, με τον Πρόεδρο της ΝΔ να δείχνει ενδιαφέρον για πολλά επιμέρους ευρήματά του.


 




Το Αρχαιολογικό Μουσείο της Θήβας κάνει χρήση και των Νέων Μέσων και αφηγείται μια Ιστορία πέντε χιλιάδων χρόνων, ξεκινώντας με αινιγματικές σφήκες αγαλματίδια και καταλόγους του παλατιού γραμμένους σε Γραμμική Β’ και φτάνοντας στους πύργους Καταλανών και Ναβαρραίων που (στοίχημα ότι δεν ήξερες πως) αποκαλούσαν την Θήβα σπίτι τους τον 14ο αιώνα. 
Στο τέλος της ξενάγησης ευχαρίστησε όλους γι` αυτή την «βόλτα του στην ιστορία» της ανεξάντλητης Βοιωτίας, χαρακτηρίζοντάς το «ένα από τα καλύτερα αρχαιολογικά μουσεία της χώρας».






Δεν υπάρχουν σχόλια: