Δευτέρα 22 Απριλίου 2019

Άρης Ρούσσαρης : «Ένας ΛΕΙΒΑΔΙΤΗΣ με κεφαλαία γράμματα!»


Ένας ακούραστος ρήτορας,  ένας μάχιμος δικηγόρος, ένας ασυμβίβαστος αυτοδιοικητικός, ένας σύγχρονος λόγιος …μόνο; Όχι, μόνο αφού ο κ. Άρης Ρούσσαρης πάντα έχει κάτι νέο να μας πει, κάτι καινούργιο να μας παρουσιάσει, όπως ένα νέο βιβλίο (σ.σ. για να φτάσει στο 13ο της ζωής του)  η μήπως ούτε αυτό; Το ORCHOMENOS PRESS έχει τη χαρά και την τιμή ν`  ανοίγει μαζί του, ένα νέο κύκλο ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΩΝ … κατ` ιδίαν,  με πρόσωπα που είχαν και έχουν λόγο στη δημόσια ζωή μας, στην τοπική μας κοινωνία, ένα κύκλο συναντήσεων στον προσωπικό τους χώρο, εκεί όπου περνούν το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας τους. Ο κ. Ρούσσαρης, είχε την ευχαρίστηση να μας ανοίξει το γραφείο του, ένα «ζωντανό μουσείο» στην κυριολεξία, μέσα στο οποίο φυλάει θησαυρούς, πολύτιμα αρχεία, πίνακες με τοπική θεματολογία αλλά κυρίως φυλάει τη Λιβαδειά, την πόλη που αγάπησε ίσως περισσότερο από «οποιοδήποτε άλλο θηλυκό». Αγαπητοί αναγνώστες, σας παρουσιάζουμε έναν ΛΕΙΒΑΔΙΤΗ με κεφαλαία γράμματα!
Το ORCHOMENOS PRESS τον συνάντησε στον προσωπικό του χώρο 

Τον έχεις σίγουρα  ακουστά, τον έχεις συναντήσει καθώς σπάνια δεν θα τον δεις να κινείται στο δημόσιο χώρο, όταν δεν είναι σε κάποια από τις αίθουσες του Δικαστικού Μεγάρου Λιβαδειάς, καθώς πρωτίστως γι` αυτό καθιερώθηκε, για τη ρητορική του και την πλούσια δικηγορική του δράση.
Θα τον έχεις ακουστά, όμως, στα σίγουρα και για κάτι ακόμη: Για την μεγάλη του αγάπη, για τη Λιβαδειά.
Μια πόλη που ζει και ανέθρεψε την οικογένεια του, μια πόλη που την υπηρέτησε, τον τίμησε με την ανάδειξή του στο αξίωμα του Δημάρχου, μια πόλη που αποτέλεσε για εκείνον την πηγή αστείρευτης έμπνευσης, μια πόλη που κατάφερε να την κάνει «σύγχρονη πρωτεύουσα» βάζοντάς την κάποτε στο χάρτη της ανώτατης πανεπιστημιακής εκπαίδευσης, μια πόλη που για εκείνον είναι και σήμερα το σημείο αναφοράς του.
Στην καρδιά, λοιπόν, αυτής της πόλης, αγναντεύοντας από τη μια της μεριά τον Παρνασσό, τον Ελικώνα και το κάστρο της και από την άλλη την πολύβουη πλατεία της, ο κ. Ρούσαρης κοιτά στην πραγματικότητα καθημερινά τον… κόσμο από ψηλά!
Η θέα από το γραφείο του... 
 

Η συνάντηση, δε, μαζί του δεν μπορεί να τελειώσει, γιατί αυτός ο άνθρωπος δεν έχει ούτε ένα, ούτε δύο πράγματα να σου πει, να σου δείξει… να μοιραστεί μαζί σου κάτι απ` όλα όσα έχει ρουφήξει έως το μεδούλι, με κυριότερο όλων γνώσεις. Και κάτι ακόμη: Το πάθος για την περιοχή μας, για την πόλη του, για την ιστορία αυτού του τόπου, για τα ιστορικά της πρόσωπα που μελετά, για τα βιβλία που θέλει να γράψει…   Είναι χειμαρρώδης, δεν φοβάται να μιλήσει, αφήστε που μπορεί ν` ακούσεις από το χείλη του και κανέναν αγαπημένο σου τραγούδι, γιατί κι` αυτό το κάνει εξίσου καλά! 
Το πάθος για την περιοχή μας, για την πόλη του,
για την ιστορία αυτού του τόπου,
 για τα ιστορικά της πρόσωπα που μελετά, για τα βιβλία
που θέλει να γράψει…δεν έχει τέλος!    



Ανοίγει τα συρτάρια του, μας μιλάει για τα σχέδιά του, την παρακαταθήκη που θα αφήσει στα δύο του παιδιά, την πλούσια βιβλιοθήκη του, μοιρασμένη σε δωμάτια, αποθήκες, κ.α.

 Τα αρχεία του, πολλά από τα οποία σκέφτεται να τα δωρίσει οριστικά στο Δήμο Λεβαδεών, όπως και μέρος από την πινακοθήκη του, με θέμα τη Λιβαδειά, απ` όποια πλευρά μπορείς να την φανταστεί, με χρώματα, με σκίτσα, με κάρβουνο, με τέμπερες. Αφήστε τις φωτογραφίες…


Διακρίσεις, τιμές, συναντήσεις με προσωπικότητες της χώρας μας... 




Μια συνάντηση με τον κ. Αριστείδη Ρούσσαρη δεν τελειώνει, το είπαμε... 
Απλά, τον ευχαριστούμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια: