Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2018

Το Γυμνάσιο με Λυκειακές τάξεις Κυριακίου υλοποιεί με επιτυχία το ευρωπαἵκό πρόγραμμα Erasmus+ - Η πρώτη διακρατική συνάντηση ολοκληρώθηκε στην πόλη Ταβίρα της Πορτογαλίας



Το Γυμνάσιο με Λυκειακές τάξεις Κυριακίου υλοποιεί το ευρωπακό πρόγραμμα Erasmus+ θέμα "Escape Classroom-Digital Turn"Στόχος του προγράμματος είναι η δημιουργία ενός σύγχρονου ψηφιακού σχολείου το οποίο αξιοποιεί  την χρήση των ψηφιακών μέσων ,όπως διαδραστικών πινάκων και τάμπλετς,και των εκπαιδευτικών πλατφορμών στην διδακτική πράξη.

"Σκοπός μας είναι η κινητοποίηση των μαθητών μας μέσω μιας σύγχρονης εναλλακτικής  εκπαιδευτικής προσέγγισης διδασκαλίας" εξήγησε στο ORCHOMENOS PRESS η εκπαιδευτικός κα Κατερίνα Καρατσώλη. 
Το πρόγραμμα  ξεκίνησε αυτή τη σχολική χρονιά 2018-19 και έχει διάρκεια δύο ετών. Το Γυμνάσιο & Λ.Τ Κυριακίου είναι το συντονιστικό σχολείο και συνεργάζεται με πέντε ευρωπακές  χώρες-εταίρους,την Ισπανία,την Πορτογαλία ,την Πολωνία,την Λιθουανία και την Ιταλία.
Στα πλαίσια της υλοποίησης του προγράμματος πραγματοποιήθηκε η πρώτη διακρατική συνάντηση στην πόλη Ταβίρα της Πορτογαλίας όπου επισκεφτήκαμε το σχολείο AGRUPAMENTO DE ESCOLAS DR JORGE AUGUSTO CORREIA .Τρείς εκπαιδευτικοί συμμετείχαν από το Γυμνάσιο &Λ.Τ Κυριακίου  και εργάστηκαν με τους εταίρους-συναδέλφους τους για την πορεία και την εφαρμογή του προγράμματος.
"Κατά την φετινή σχολική χρονιά θα ακολουθήσουν δύο ακόμα διακρατικές συναντήσεις στην Ιταλία και Λιθουανία. Η τοπική κοινωνία,οι μαθητές μας και οι γονείς τους με μεγάλο ενθουσιασμό υποδέχτηκαν και στηρίζουν το πρόγραμμα, εκτιμώντας την προσπάθεια που γίνεται για την αναβάθμιση του σχολείου και τα οφέλη που καρπούνται οι μαθητές για την πρόοδό και την εξέλιξή τους" κατέληξε η κα Καρατσώλη. 

Καλή συνέχεια !!! 


Δεν υπάρχουν σχόλια: