Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2018

Η σημασία του πρεσβευτή και η περίπτωση του Λαογραφικού Ομίλου Ορχομενού – Μια σπάνια συνάντηση στη Θεσσαλονίκη με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου Χαριλάου «Οι Τρείς Ιεράρχες»


Ορχομένιοι της Θεσσαλονίκης! Οι κκ. Γιώργος Βούλγαρης και Λουκάς Ντάνος
 πλαισιώνουν τα μέλη της αποστολής του Λαογραφικού Ομίλου Ορχομενού. 
Η πρόσφατη, λαμπρή εκδήλωση με τίτλο «Μια βραδιά γεμάτη Ελλάδα», την οποία διοργάνωσε ο  Πολιτιστικός Σύλλογος Χαριλάου «Οι Τρείς Ιεράρχες» με αφορμή τη συμπλήρωση 10 χρόνων στην αίθουσα Τελετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου, είχε για εμάς του Ορχομένιους ένα ξεχωριστό, διπλό περιεχόμενο: Αρχικά οφείλουμε να θυμίσουμε πως Πρόεδρος αυτού του δραστήριου Συλλόγου είναι ο «δικός» μας κ. Γιώργος Βούλγαρης, απόγονος των ιδρυτών του Ιδιωτικού Γυμνασίου Ορχομενού, ο οποίος μεγάλωσε στον τόπο μας. Ο δεύτερος λόγος αποτελεί η συμμετοχή του Λαογραφικού Ομίλου Ορχομενού σ` αυτή την άψογη – όπως πληροφορηθήκαμε – διοργάνωση που στόχο είχε να τιμηθούν δύο προσωπικότητες, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος και ο ευπατρίδης πρόεδρος της Ελληνο-Αμερικανικής Ένωσης και πρόεδρος της Παγκόσμιας Ενορίας της Αγίας Σοφίας, πρώην γερουσιαστή των Η,Π.Α. κ. Κρίς Σπύρου.





Στην εκδήλωση στην οποία συμμετείχαν ακόμη κορυφαία χορευτικά παραδοσιακά συγκροτήματα, όπως ο Πολιτιστικός Σύλλογος Χαριλάου «Οι Τρείς Ιεράρχες», ο Σύλλογος Μικρασιατών Νικομήδειας «Οι Κιζδερβενιώτες», το Κέντρο Έρευνας και Μελέτης Παραδοσιακού Χορού και Λαϊκού Πολιτισμού «Διόνυσος», ο Σύλλογος Αργιθεατών Βορείου Ελλάδος «Ο Κατσαντώνης» και το Καλλιτεχνικό Εργαστήρι Ιερού Ναού Αγίου Θεράποντος.
Ανάμεσά τους και η δική μας ομάδα, με επικεφαλής τον Πρόεδρο και χοροδιδάσκαλο κ. Κώστα Πατσαλή, πρόσωπο που όλοι μας αναγνωρίζουμε την πολύχρονη και πολύπλευρη προσφορά του στην διάδοση, διατήρηση και καταγραφή σε πολύ μεγάλο βαθμό της πολιτισμικής κληρονομιάς της ιστορικής μας περιοχής. Ένας Σύλλογος που κι` αυτός φέτος συμπληρώνει 10 χρόνια δράσης, φανερώνοντας πως οι ρίζες του άπλωσαν για καλά στην πόλη μας.





Προσκεκλημένοι, λοιπόν, του Πρόεδρου του Πολιτιστικού Συλλόγου Χαριλάου «Οι Τρείς Ιεράρχες» κ. Γιώργου Βούλγαρη, οι Ορχομένιοι πρεσβευτές μας – μπροστά σ` ένα κατάμεστο αμφιθέατρο – παρουσίασαν χορούς της Ρούμελης, αποσπώντας το θερμό τους χειροκρότημα.
Ο Ορχομενός, μ` άλλα λόγια, εκπροσωπήθηκε για άλλη μια φορά σε μια ξεχωριστή βραδιά και το «αθάνατο κλαρίνο» ξανακούστηκε μπροστά σ` ένα κοινό που σπάνια μπορεί κανείς να συναντήσει, σε … «Μια βραδιά γεμάτη Ελλάδα».


Τα μέλη του Λαογραφικού Ομίλου Ορχομενού με τον Πρόεδρο
του  Πολιτιστικού Συλλόγου Χαριλάου «Οι Τρείς Ιεράρχες» κ. Γιώργο Βούλγαρη,
ο οποίος τους πρόσφερε μια απλόχερη, ρουμελιώτικη φιλοξενία!

Το ORCHOMENOS PRESS ευχαριστεί από καρδιάς 
τον Λαογραφικό Όμιλο Ορχομενού για τα στιγμιότυπα, 
αλλά πρωτίστως για την σταθερή επιμονή και αγάπη 
γύρω από την διάδοση της λαϊκής μας παράδοσης! 

Είστε για άλλη μια φορά, οι πρεσβευτές του τόπου μας. 

Μπράβο σε όλους σας!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: