Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2018

Τη μετεγκατάσταση του οικισμού ΡΟΜΑ στη θέση ΠΕΡΝΕΡΙ αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Θηβαίων

Τη μετεγκατάσταση του οικισμού ΡΟΜΑ από τη συνοικία ΠΥΡΙ, όπου βρίσκεται σήμερα, στη θέση ΠΕΡΝΕΡΙ με συνολική έκταση εμβαδού 54.500 τ.μ., αποφάσισε, κατά πλειοψηφία, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Θηβαίων κατά τη συνεδρίαση της 28ης Νοεμβρίου 2018 (αρ. απόφασης 350/2018).  Η μετεγκατάσταση αποφασίστηκε στο πλαίσιο της προσπάθειας για επίλυση του  χρόνιων και ιδιαίτερα σημαντικών προβλημάτων που δημιουργούν οι ΡΟΜΑ, λόγω της παραβατικής και εγκληματικής συμπεριφοράς τους.
Οι λόγοι για τους οποίους επιλέχθηκε η συγκεκριμένη θέση, που προτάθηκε από τη Δημοτική Αρχή ως καταλληλότερη,  είναι οι ακόλουθοι:
            α. Η έκταση ανήκει στην ιδιοκτησία του Δήμου Θηβαίων καθώς περιλαμβάνεται στην υπ’αριθ. 1399/2001 απόφαση του Αρείου Πάγου με την οποία αναγνωρίζεται ο Δ.Θηβαίων κύριος της ευρύτερης αυτής έκτασης. Συνεπώς, δεν τίθεται θέμα αγοράς άλλης εκτάσεως για τη μετεγκατάσταση.
            (β) Η απόσταση από την πόλη της Θήβας είναι ικανοποιητική (6,5 χλμ) και δεν επηρεάζεται καμία συνοικία.
            (γ) Η Μεταφορά λυμάτων είναι ευκολότερη γιατί είναι δυνατή η σύνδεση με τον αγωγό Βαγίων.

Για τον προτεινόμενο χώρο θα πρέπει να σταλεί η απόφαση του Δ.Σ. για έγκριση από την Ειδική Γραμματεία ΡΟΜΑ. Μετά την έγκριση απαιτούνται ενέργειες - εγκρίσεις από Δασαρχείο, ΕΥΔΑΠ
καθώς και τροποποίηση του ΓΠΣ.
Τέλος, το Δημοτικό Συμβούλιο εξουσιοδότησε τον Δήμαρχο για όλες τις περαιτέρω ενέργειες.

Δείτε εδώ αναλυτικά την υπ' αρ. 350/2018 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. 



Δεν υπάρχουν σχόλια: