Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2018

Η διαδρομή φύσης και πολιτισμού στη Στερεά γη που σχεδίασε το ΔΙΑΖΩΜΑ και ο Ορχομενός του αύριο! *




Την πρόσκληση για το μεγάλο έργο της «Πολιτιστικής, Περιβαλλοντικής, Τουριστικής Διαδρομής Στερεάς Ελλάδας» υπέγραψε πριν από λίγες ημέρες ο Περιφερειάρχης κ. Κώστας Μπακογιάννης (https://orchomenos-press.blogspot.com/2018/12/blog-post_75.html) ,  πρόσκληση που αφορά ένα από τα μεγαλύτερα έργα για την προσέλκυση τουρισμού, την αξιοποίηση πολιτιστικών χώρων και την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας της Στερεάς Ελλάδας, το οποίο πλέον  μπαίνει στη φάση υλοποίησης μέσω των  25 έργων πολιτισμού που εκτελεί η Περιφέρεια, με προϋπολογισμό που ξεπερνά τα 18 εκατ. ευρώ.  Το ORCHOMENOS PRESS σας παρουσιάζει κατ` αποκλειστικότητα ένα μέρος - αυτό που αφορά τον Ορχομενό και τη γύρω περιοχή - από τη συνολική πρόταση που περικλείει τη φυσική και πολιτιστική κληρονομιά της Στερεάς Ελλάδας, η οποία έχει δομηθεί με βάση των σχεδιασμό 8 κύριων κόμβων, ένας εκ των οποίων ο τρίτος (3ος) αφορά τον ιστορικό μας τόπο και την γύρω περιοχή του. Ευχή όλων μας τώρα είναι και αυτή η πρόταση να τεθεί άμεσα προς υλοποίηση, κι απ` το σχεδιασμό της, να γίνει κι` αυτή πράξη!  



 «Ακολουθήσαμε το όραμα του «Διαζώματος» και του Σταύρου Μπένου και γίναμε συνοδοιπόροι για να επιτύχουμε κάτι μεγάλο και ωραίο» τόνισε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, που ανέλυσε τους πέντε στρατηγικούς στόχους του έργου:
Ανάδειξη του φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος (αρχαιολογικοί χώροι, μνημεία, εθνικοί δρυμοί, μνημεία της φύσης
Τόνωση και Ανάπτυξη της Επιχειρηματικότητας, με έμφαση στο τρίπτυχο Τουρισμός – Πολιτισμός – Περιβάλλον.
Ενίσχυση της Καινοτομίας, ενδεικτικά σε τομείς όπως η αγροδιατροφή, ο εναλλακτικός τουρισμός, οι νέες τεχνολογίες, με στόχο την ανανέωση προϊόντων και υπηρεσιών.
Προώθηση της απασχόλησης και της στοχευμένης κατάρτισης - επανακατάρτισης στον τομέα του Πολιτιστικού – Περιβαλλοντικού Τουρισμού.
-   Επικοινωνία, Δημοσιότητα και Προβολή της Πολιτιστικής – Περιβαλλοντικής Διαδρομής.




 *Στον κόμβο 3 ο σχεδιασμός για τον Ορχομενό ... 



 Ένα παράδειγμα... 






Μέσα σ` αυτό το φιλόδοξο project ο ιστορικός Ορχομενός 
και τα διάσπαρτα μνημεία και προορισμοί της περιοχής 
έχουν τη δική του ξεχωριστή ταυτότητα και τις δικές τους προοπτικές!



Η ώρα για να ξεκινήσει η περιπλάνηση, έχει έρθει!!! 



Δεν υπάρχουν σχόλια: