Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2018

Λουκάς Παπαχαραλάμπους και Μανώλης Μπαλτάς κατέθεσαν τις πολύτιμες εμπειρίες τους στο φετινό 22 Συνέδριο των Logistics




«Το μέλλον είναι εδώ αλλά δεν έχει ακόμη ‘’διανεμηθεί’’». Με αυτό το υπέροχο μήνυμα  ξεκίνησε η δεύτερη μέρα και  το πάνελ για τη βιομηχανία στο φετινό 22 Συνέδριο των Logistics, ένα από τα καλύτερα της Ελληνικής Εταιρίας Logistics, με συντονιστή τον αξιόλογο Δντη του Γραφείου Τύπου του ΣΕΒ κ. Δημήτρη Βέργαδο. Μέλος του πάνελ και ο Λειβαδίτης κ. Λουκάς Παπαχαραλάμπους, Γενικός Γραμματέας του Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας Κεντρικής Ελλάδας, μέρος κι` αυτός της δημιουργικής συζήτησης  που έγινε για το παρόν και να το μέλλον μιας αγοράς, που αλλάζει ταχύτητα και που μπορεί πολλά να προσφέρει για τη βιώσιμη ανάκαμψη της οικονομίας και της ελληνικής παραγωγής.
 
Το 22ο Πανελλήνιο Συνέδριο είχε τίτλο: «Logistics on the move, Greece in the fast lane» (29,30 Νοεμβρίου και την 1η Δεκεμβρίου 2018) και τελούσε
υπό την αιγίδα των Υπουργείων, Υποδομών & Μεταφορών, Οικονομίας & Ανάπτυξης, Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, καθώς και τον ΣΕΒ, τον ΣΒΒΕ, το ΕΒΕΑ και το ΕΒΕΠ.
Ανάμεσα στα πολλά που ακούστηκαν σ` αυτή την ετήσια συνάντηση με έντονο το διεθνή χαρακτήρα, ήταν και η πρώτη παρουσίαση των αποτελεσμάτων της 4ης Πανελλήνιας Έρευνας που διενήργησε η EEL σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, για τη συμβολή του Tομέα της Εφοδιαστικής στο Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν της χώρας. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας ο Τομέας της Εφοδιαστικής Αλυσίδας παραμένει ανθεκτικός όλα αυτά τα έτη της κρίσης, παρότι δέχτηκε σημαντικές πιέσεις τόσο στο εμπόριο όσο και στην αγορά των εταιριών παροχής υπηρεσιών logistics. Είναι ένας τομέας που συνεισφέρει σταθερά και σθεναρά στην Ελληνική οικονομία και έχει ενθαρρυντικές τάσεις για το μέλλον.

Ενδιαφέρον – ιδιαίτερα για τη Στερεά γη – αποτέλεσε και η τοποθέτηση του Προέδρου και Διευθύνοντος συμβούλου της Redeplan, ενός γνώριμου για εμάς τεχνοκράτη, του κ. Μανώλη Μπαλτά, ο οποίος τοποθετήθηκε στο πάνελ με θέμα « Χωροταξία - Πολεοδόμηση - Περιβάλλον, Το σήμερα και το μέλλον,  Η επόμενη μέρα». 
Πρόσωπο που γνωρίζει όσο λίγοι αυτό το χώρο και ο οποίος έχει συμμετάσχει με επιτυχία σε σχεδόν όλα τα μεγαλύτερα projects ανά την Ελλάδα, όπως στον σχεδιασμό της ολοκληρωμένης χωρικής επένδυσης στα Οινόφυτα – Σχηματάρι, που θα υλοποιήσει η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Όπως και ο κ. Μπαλτάς τόνισε, είναι βασική προϋπόθεση για την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών και για την  ασφάλειά τους οι εταιρείες logistics της χώρας μας να εγκατασταθούν σε οργανωμένους χώρους που θα τους παρέχουν ένα σύνολο υποδομών. Παράλληλα, τονίστηκε ότι τα επιχειρηματικά πάρκα είναι κλειδί για τη βιομηχανική ανασυγκρότηση με βασικό εργαλείο τα logistics.


Συνολικά 60 και πλέον ομιλητές συμμετείχαν στις εργασίες του συνεδρίου.
Από τα πιο γόνιμα συμπεράσματα της συζήτησης ήταν η σύμπνοια όλων των μερών για τον κομβικό ρόλο που έχει η Εφοδιαστική Αλυσίδα στην ανάπτυξη της χώρας, κάτι που μπορεί να αντικατοπτριστεί μέσα από τη δημιουργία Γενικής Γραμματείας Εφοδιαστικής Αλυσίδας.

Συγχαρητήρια στον Πρόεδρο κ. Νικόλαο Ροδόπουλο
και στην επιστημονική επιτροπή του 22ου Συνεδρίου.


Δεν υπάρχουν σχόλια: