Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2018

Ο Υπουργός Παιδείας στο Star - Αποκαλυπτική συνέντευξη για τους σχεδιασμούς του Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας

Γράφτηκε από την Θώμη Παληού

Τον οδικό χάρτη δημιουργίας των νέων Πανεπιστημιακών τμημάτων της Στερεάς υπό την ομπρέλα τριών Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων εκτός Περιφέρειας ανέπτυξε σε συνέντευξή του στα Μεσημβρινά Γεγονότα του Star o Υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου.

Εξήγησε τον τρόπο λειτουργίας του Ακαδημαϊκού Συμβουλίου Εκπαίδευσης και Έρευνας που θα συγκροτηθεί με σκοπό να μελετήσει τις προϋποθέσεις ίδρυσης ΑΕΙ στη Στερεά χωρίς όμως να γνωρίζει αυτή τη στιγμή όπως είπε, ποια θα είναι η πρόταση του Συμβουλίου, εάν δηλαδή θα περιλαμβάνει τα νέα υπό ίδρυση τμήματα των τριών Πανεπιστημίων ή καινούρια.

Κατηγόρησε τη ΝΔ ότι έκλεισε το Πανεπιστήμιο Στερεάς το 2013 και υπεραμύνθηκε της απόφασής του να μην δημιουργηθεί στην παρούσα φάση Πανεπιστήμιο στην Περιφέρεια θεωρώντας ως μη Ακαδημαϊκό το επιχείρημα ότι αποτελεί την μοναδική Περιφέρεια χωρίς ΑΕΙ.

Τα βαλε με τους Δημάρχους που δεν συζήτησαν μαζί του την πρόταση που προτείνει το Υπουργείο χαρακτηρίζοντας ελλιπή την πρόταση Πανούση που δεν περιελάμβανε χωροταξικό σχολών και τμημάτων. Τους κάλεσε να συζητήσουν έστω και την ύστατη ώρα θεωρώντας τους πάντως ως αναρμόδιους στο να προτείνουν Πανεπιστημιακές σχολές. 

Όσο για τους φοιτητές των ΤΕΙ που αντιδρούν στις συγχωνεύσεις, τους κάλεσε να τις δουν θετικά γιατί θα λάβουν αναβαθμισμένα πτυχία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: