Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2018

Νέες ηλεκτρονικές εφαρμογές στο Δήμο Λεβαδεών


Συνέντευξη τύπου έδωσε τη Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2018, η Δήμαρχος Λεβαδέων κ. Γιώτα Πούλου με θέμα τις νέες ηλεκτρονικές εφαρμογές, που αναπτύσσει ο Δήμος Λεβαδέων. 
Η Δήμαρχος αναφέρθηκε στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες που εντάσσονται στο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδιασμού του Δήμου, σχετικά με τις τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών και διευκολύνουν την καθημερινότητα των δημοτών. 


Οι δημότες μπορούν να χρησιμοποιήσουν την ιστοσελίδα για την παρακολούθηση των βεβαιωμένων οφειλών τους και να προβαίνουν στην πληρωμή τους , χωρίς τη φυσική παρουσία τους στις υπηρεσίες του Δήμου.
Επίσης μπορούν να παρακολουθήσουν την υλοποίηση του προϋπολογισμού σε πραγματικό χρόνο καθώς και να ενημερώνονται για τις Αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.
Επιπλέον στην ιστοσελίδα του Δήμου υπάρχει χώρος συζήτησης και διαλόγου, όπου ο κάθε εγγεγραμμένος δημότης μπορεί να συμμετάσχει επώνυμα σε δημόσιο διάλογο και να αποτυπώνει τη γνώμη του. 

Η Δήμαρχος μίλησε επίσης και για τις δυνατότητες της εφαρμογής NOVOVILLE. Οι δημότες μπορούν μέσω των κινητών τους, να αναφέρουν όποιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν στη γειτονιά τους ή στην πόλη και να αποστείλουν το αίτημα σε φωτογραφία στην αρμόδια υπηρεσία καθώς και να παρακολουθήσουν την πορεία επίλυσής του. 
Τόνισε ότι η χρησιμότητα και η αποτελεσματικότητα της συγκεκριμένης εφαρμογής έχει ήδη αποδειχτεί, αφού από τις αρχές του καλοκαιριού τη χρησιμοποιούν 700 περίπου δημότες μας συμμετέχοντας ενεργά και βελτιώνοντας τη γειτονιά και τη ζωή μας.
Κάλεσε όλους τους δημότες, να ενημερωθούν από την ιστοσελίδα του Δήμου αλλά και από τους συνεργάτες και τους εντεταλμένους υπαλλήλους για τις νέες υπηρεσίες, έτσι ώστε να επωφεληθούν όλοι από αυτές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: