Τρίτη 3 Απριλίου 2018

Όταν ο Λάμπρος … συνάντησε τη Μαίρη: Κυρίες και κύριοι, το ORCHOMENOS PRESS σας παρουσιάζει το πρόσωπο που βρίσκεται πίσω από μια εξαιρετικά γνώριμη φωνή και όχι μόνο!!!



Εάν την ακούσεις να μιλάει, γυρνάς; Την κοιτάς. Συνεχίζεις να πίνεις τον καφέ σου, αλλά «κάτι σου λέει αυτή η φωνή». Που την ξέρω; Που την ξέρω; Κυρίες και κύριοι, μπορείτε να μην την «ξέρετε», αλλά σίγουρα όχι απλά την έχετε «ακουστά», καθώς ίσως σήμερα να μιλάμε για την πλέον γνώριμη χροιά φωνής που μπαίνει καθημερινά στα σπίτια μας μέσα από τρεϊλερ, διαφημιστικά μηνύματα ή εκπομπές. Κι` αυτή η … φωνή βγαίνει μέσα από μια γυναίκα με «δυνατή ψυχή»,  την Ορχομένια κα Μαίρη Μάρκου, γέννημα θρέμμα της ιστορικής μας πόλης!!!

Από την αρχή, είχα καταλάβει ότι θα κάνουμε μια… ιδιαίτερη συνάντηση, γι` αυτό και η επιλογή μας δεν θα μπορούσε να έχει παρά την ανάλογη ατμόσφαιρα. 
Στο Ασκληπιείο, λοιπόν, και στα χνάρια των ξακουστών Μινυών, ψηλά, με φόντο την σημερινή μας πόλη και με τις ψιχάλες που έπεφταν εκείνη την ημέρα του Μάρτη, η Μαίρη κι` εγώ είπαμε να γνωριστούμε καλύτερα και μέσα από την δική μας συνέντευξη, να γίνει και σ` όλους μας γνωστή, μια Ορχομένια που… έφυγε, αλλά πάντα επιστρέφει αθόρυβα στον τόπο μας, για να δει την οικογένειά της, συγγενείς κι` αγαπημένους φίλους.
Ας την γνωρίσουμε λοιπόν…
Κι` αφού μας συστήθηκε, το επόμενο ερώτημά μας, είναι «τι θέλετε να μας πείτε»; Γιατί τώρα; 
Αλλά η κα Μάρκου … «δεν μασάει» στην κυριολεξία!
Αφορμή στέκεται, ωστόσο, η  πιο «φρέσκια» δραστηριότητά της, η οποία αφορά την συγγραφή ενός βιβλίου με βάση τις αρχές της αλκαλικής διατροφής, ένα βιβλίο που πλέον κυκλοφορεί και στην Ελλάδα με τον τίτλο: «Μη μασάτε»…(https://www.amazon.com/Min-masate-Greek-Alkaliki-Diatrofi/dp/199979494X)


Η κα Μαίρη Μάρκου (,https://www.marymarkou.com/
 λοιπόν, αποφάσισε να ασχοληθεί και με την συγγραφή ενός βιβλίου, όπου πέρα από εκείνη, συμμετοχή έχουν και δύο ακόμη παιδιά από τον τόπο μας: 
Η Γεοπόνος κα Ελίνα Στεφοπούλου και ο σεφ κ. Νίκος Παπαϊωάνου (https://www.marymarkou.com/el/about-us/%CE%BF-%CF%83%CE%B5%CF%86-%CE%BC%CE%B1%CF%82/ ).
Τρείς, επομένως, οι Ορχομένιοι που βάζουν τις γνώσεις τους, την τέχνη τους, την φαντασία τους και … μαγειρεύουν για να… «μη μασάμε» ό,τι βρεθεί στο δρόμο μας, αλλά τροφές που είναι ικανές να διατηρήσουν  το pH του οργανισμού μας σε ισορροπία, έτσι ώστε να παραμένουν υγιή τα κύτταρα μας και οι ιστοί και να λειτουργούν όλα σωστά και αποτελεσματικά, προκειμένου εμείς να αισθανόμαστε ευεξία και να είμαστε υγιείς!!!
Ένα βιβλίο που μόλις κυκλοφόρησε και στην Ελλάδα…


Και πως οδηγηθήκατε μέχρι εδώ, τυχαία; Όχι βέβαια, αφού η κα Μαίρη Μάρκου – όπως μας εξηγεί – πέρασε ένα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα της ζωής της, μελετώντας την κοσμοενεργειακή θεραπευτική, ένα νέο θεραπευτικό σύστημα, ακόμη σχετικά άγνωστο στη Δύση, που αφορά την ολιστική αντιμετώπιση της ανθρώπινης υπόστασης ως μίας ενεργο-πληροφοριακής οντότητας και είναι δομημένη σε επιστημονική βάση. 
Η Κοσμοενεργειακή ως ενεργειακή μέθοδος καθαρισμού, ίασης, προστασίας και πληροφοριών, δημιουργήθηκε το 1983 από τον αείμνηστο Ακαδημαϊκό Vladimir A. Petrov (1958 – 2007) στη Ρωσία μετά από πολύχρονη έρευνα που προηγήθηκε στον τομέα της βιο-ενεργειακής και των ενεργειακών φαινομένων του μη-ορατού κόσμου.

Τι  επιστήμη είναι αυτή; ρωτήσαμε. « Η Κοσμοενεργειακή (Cosmic Energy Healing) έχει βαθιές ρίζες στις απόκρυφες και θεραπευτικές γνώσεις της Αρχαίας Αιγύπτου, του Θιβέτ, της Αρχαίας Ελλάδας και των αναπτυγμένων πολιτισμών της Αρχαιότητας. Η όλη φιλοσοφία και πρακτική της Κοσμοενεργειακής Θεραπευτικής, βασίζεται στη γενικότερη και πάγια αρχή της ενεργειακής θεραπευτικής, ότι κάθε πρόβλημα υγείας εκδηλώνεται πρωταρχικά ως κενό ή διαταραχή στο ενεργειακό μας σώμα, ως αποτέλεσμα πνευματικών ή ψυχικών δυσαρμονιών»… θα μας πει. Ας την ακούσουμε…


Μετά απ` όλα αυτά τα ξεχωριστά πράγματα που ζει και κάνει η Ορχομένια κα Μάιρη Μάρκου, λογικό είναι να ρωτήσουμε πως βρέθηκε στο Λονδίνο, αλλά και που μπορούμε να την βρούμε στην Ελλάδα και όχι μόνο…


Εν τέλει, γιατί επιλέξατε να μιλήσετε στο ORCHOMENOS PRESS;;;;

Καθώς ο καιρός άρχιζε να αγριεύει,  η κουβέντα μας έφτανε στο τέλος της. 

Η γεμάτη ενέργεια συμπολίτισσά μας, κοιτώντας την πόλη της καταγωγής της από ψηλά, το "έβλεπες" πως κάτι ήθελα να πει, στη νεολαία μας, στα παιδιά του τόπου μας, που σχεδιάζουν το μέλλον τους, που κάνουν όνειρα και θέλουν να τα κυνηγήσουν.
 Όπως εκείνη, που ξεκίνησε με αφετηρία τον Ορχομενό της δεκαετίας του` 80…



Ευχόμαστε να την ξανασυναντήσουμε. 

Ευχόμαστε να την ακούσουμε να μιλάει και στο ακροατήριο του τόπου μας. 

Καλά ταξίδια, 
καλή συνέχεια
 στα σχέδιά σας!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: