Δευτέρα 30 Απριλίου 2018

Τριήμερες εκδηλώσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την οδική ασφάλεια στη Λιβαδειά με χορηγία της «Νέα Οδός Α.Ε.»


Το Επιμελητήριο Βοιωτίας, με την συνεργασία του Ινστιτούτου Οδικής Ασφαλείας, «Πάνος Μυλωνάς», διοργανώνει εκδηλώσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, για την οδική ασφάλεια, στην Βοιωτία. Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν,  το τριήμερο, 7-9 Μαΐου 2018, στην πόλη της Λιβαδειάς και αποτελούν χορηγία της «Νέα Οδός Α.Ε.».
Επιθυμία μας είναι να προωθήσουμε τις αρχές της οδικής ασφάλειας στην τοπική μας κοινωνία, καθώς η Ελλάδα κατέχει μία από τις χειρότερες θέσεις στην Ε.Ε. στα ποσοστά των θανάτων από τροχαία συμβάντα. Ειδικά η Στερεά Ελλάδα βρίσκεται στη 18η θέση της κατάταξης της Eurostat με τις Ευρωπαϊκές Περιφέρειες, με τον υψηλότερο αριθμό θανάτων σε τροχαίες συγκρούσεις, με 93 νεκρούς ανά εκατομμύριο κατοίκους (στοιχεία 2015).
Στο πλαίσιο αυτό συνεργαζόμαστε  με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφαλείας «Πάνος Μυλωνάς»,  το οποίο έχει αναπτύξει και υλοποιεί ειδικά εκπαιδευτικά προγράμματα, αναγνωρισμένα πανευρωπαϊκά, ως πρωτοποριακός θεσμός, με τον εύγλωττο τίτλο “Κάν’το Σωστά”.
Κάθε πρόγραμμα περιλαμβάνει θεωρητική εκπαίδευση-ομιλία για μαθητές Γ’ Γυμνασίου και Λυκείου, με τίτλο «Κάν’το Σωστά» από εισηγητή του Ι.Ο.ΑΣ., το οποίο θα πραγματοποιείται στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Βοιωτίας (Λ. Κουτσοπετάλου 1).
Θα ακολουθεί η πρακτική  ενότητα, με χρήση των προσομοιωτών & λοιπού εξοπλισμού, μοναδικού στην Ελλάδα, κατά τη διάρκεια της οποίας οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να εκπαιδευτούν βιωματικά, με βάση τις βέλτιστες πρακτικές διεθνώς, για θέματα πρόληψης τροχαίων. Η πρακτική αυτή ενότητα θα πραγματοποιείται στην Πλατεία Εθνικής Αντίστασης, στην Λιβαδειά, όπου θα είναι εγκατεστημένοι και οι προσομοιωτές.
Οι ώρες πραγματοποίησης των προγραμμάτων για τους μαθητές θα είναι Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη, 9:00-14:30 ενώ την Τρίτη το απόγευμα, 18:00-21:00, το πρόγραμμα θα απευθύνεται σε πολίτες όλων των ηλικιών.

Το Επιμελητηριο Βοιωτιας επιθυμεί να ευχαριστήσει δημόσια την «Νέα Οδός Α.Ε.» για την ευγενική της χορηγία, καθώς αποτελεί την αποκλειστική χορηγό του προγράμματος μας καθώς και τον Δήμο Λεβαδέων για την στήριξη του εγχειρήματος.

 


Δεν υπάρχουν σχόλια: