Δευτέρα 30 Απριλίου 2018

24ωρη Απεργία την Τρίτη 1η Μάη 2018, ημέρα εορτασμού της Εργατικής Πρωτομαγιάς

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛIΚΟ  ΚΕΝΤΡΟ  ΕΠΑΡΧΙΑΣ  ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ



Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

         Το  Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρο Επαρχίας Λιβαδειάς σε συνεδρίασή του αποφάσισε  τη συμμετοχή στην 24ωρη Απεργία την Τρίτη
1η  Μάη 2018, ημέρα εορτασμού της Εργατικής Πρωτομαγιάς.

Δέκα χρόνια από το ξέσπασμα της κρίσης, η εργατική τάξη στην Ελλάδα βρίσκεται σε πολύ χειρότερη κατάσταση. Εννέα χρόνια φρικαλέων μέτρων λιτότητας, ανεργίας και φτώχειας, βασάνων και θυσιών του εργαζόμενου λαού και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, στο όνομα της οικονομικής ανάκαμψης για να σωθούν οι τράπεζες και μια χούφτα βιομηχάνων. Δέκα  χρόνια προδοσίας των αγώνων, από τους γραφειοκράτες των συνδικάτων και τους επαγγελματίες εμπόρους ονείρων της συμβιβασμένης αριστεράς, όχι μόνο δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν στοιχειώδεις όρους διαβίωσης, αλλά η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα βρίσκονται μπροστά σε νέα σκληρότερα μέτρα που προκαταβολικά θα νομοθετήσει η κυβέρνηση κατ επιταγή του κουαρτέτου.
Ξεπούλημα παραγωγικών δομών και υπηρεσιών, λιμανιών, αεροδρομίων, ξεπούλημα της ΔΕΗ και αυξήσεις στο ρεύμα, ξεπούλημα στην ΕΥΔΑΠ και αυξήσεις στο νερό, ξεπούλημα των μεταφορών και αυξήσεις στα εισιτήρια. Η διάλυση του ασφαλιστικού με ακόμη σκληρότερα μέτρα αύξηση των χρόνων δουλειάς, μειώσεις των συντελεστών αναπλήρωσης, περικοπές στις ήδη πενιχρές συντάξεις. Διάλυση της υγείας, της παιδείας, της πρόνοιας και περικοπές στους μισθούς όσων έχουν ακόμη δουλειά. Όλα αυτά εντάσσονται στην λογική να εξασφαλίσουν δανδισμό για την "εξυπηρέτηση του χρέους" και τη αναχρηματοδότηση των τραπεζών.
Αλλά συνάδελφοι τα νέα δάνεια, δεν πρόκειται να βάλουν σε λειτουργιά την κατεστραμμένη παραγωγή προς όφελος των εργαζομένων μαζών, δεν μπορούν να μας δώσουν ελπίδα. Αυτό που κάνουν είναι να σφίγγουν την θηλιά στον λαιμό το δικό μας και των παιδιών μας. Στόχο έχουν να αυξήσουν με την βοήθεια του κράτους τον έλεγχο στην κοινωνία, προς όφελος του διεθνούς και ντόπιου μεγάλου κεφαλαίου. Τελικά επίδικο της διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης με τους "θεσμούς", δεν είναι η ζωή αλλά ο θάνατος του λαού.
Στην Ελλάδα το σταυροδρόμι με τους χιλιάδες καταδιωγμένους πρόσφυγες, τα εκατομμύρια ανέργους, την Ελλάδα με τις εκατοντάδες χιλιάδες κατεστραμμένες οικογένειες από την κρίση και τους πολέμους, η φετινή πρωτομαγιά δεν πρέπει να είναι μόνο μια ημέρα μνήμης, αλλά μια ημέρα δέσμευσης για την αναζήτηση του τρόπο που θα οργανώσουμε την πάλη για να επαναφέρουμε την αξιοπρέπεια στην ζωή.
 Η ζωντανή ιστορία που γράφεται αυτή την περίοδο θέτει σε κάθε εργαζόμενο, συνταξιούχο και άνεργο, ντόπιο ή μετανάστη, το καθήκον της αναζήτησης αυτής της προοπτικής που θα πρέπει να αναζητηθεί από την τάξη μας βγάζοντας τα μαθήματα από τους αγώνες (παλαιούς αλλά και πρόσφατους, νικηφόρους η προσωρινά χαμένους) που έχει δώσει.
     ΟΛΟΙ  ΣΤΗΝ 24ωρη  ΑΠΕΡΓΙΑ
     ΟΛΟΙ στην Απεργιακή Συγκέντρωση την ΤΡΙΤΗ 1η  ΜΑΗ 2018  και
     ώρα 10.00΄το πρωί στο ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

                         ΖΗΤΩ  Η  ΕΡΓΑΤΙΚΗ   ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ



ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ                                                        

ΟΤΑ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ                                                         
 
Η Εργατική Πρωτομαγιά, οι αξίες, το νόημα και ο συμβολισμός της ως ημέρα μνήμης και τιμής στους αγώνες και τις θυσίες της Εργατικής Τάξης παραμένουν ζωντανές και επίκαιρες.
Ο Σύλλογος Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Επαρχίας Λιβαδειάς απευθύνει κάλεσμα στα μέλη του , σεόλους τους εργαζόμενους, Έλληνες και μετανάστες, δημόσιου και ιδιωτικού τομέα ,  στους ανέργους και τους συνταξιούχους , στους αγρότες, στη  νεολαία , στους ελεύθερους επαγγελματίες , σε κάθε πολίτη , να πάρουν μαζικά μέρος στον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς συγκροτώντας ένα ενιαίο μέτωπο πάλης , ρήξης και ανατροπής των αντιλαϊκών – αντεργατικών πολιτικών των ανθρωποκτόνων μνημονίων και όσων τα υπηρετούν και από την άλλη πλευρά ένα μέτωπο υπεράσπισης των κοινωνικών αγαθών , της αλληλεγγύης , της ίδιας της δημοκρατίας!
Όλοι μαζί , ενωμένοι , μαζικά και δυναμικά μπορούμε να το πετύχουμε!
Η 1η του ΜΑΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΙΑ , ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

  
                                              ΓΙΑ ΤΟ  Δ.Σ

        Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                     Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
     ΜΠΟΥΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ                                     ΚΑΡΑΛΗ ΓΙΟΥΛΗ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: