Πέμπτη, 26 Απριλίου 2018

Πανηγυρικά τίμησε και φέτος τον Αφέντη Αη Γιώργη η Αράχωβα - Χρόνια πολλά στους εορτάζοντες και τις εορτάζουσες - Υγεία και μακροημέρευση στον εορτάζοντα Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας κκ. Γεώργιο


Τον προστάτη της Αϊ-Γιώργη γιόρτασε η Αρχόντισσα του Παρνασσού, η γραφική Αράχωβα. Το απόγευμα της παραμονής της εορτής, Κυριακή 22 Απριλίου ε.έ. τελέστηκε πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Γεωργίου, με την συμμετοχή απάντων των κατοίκων της κωμοπόλεως ενδεδυμένων με τις παραδοσιακές αραχωβίτικες στολές τους αλλά και πλήθος προσκυνητών και επισκεπτών, που είχαν κατακλύσει τον Ιερό Ναό, τους γύρω χώρους και τους δρόμους για να τιμήσουν τον Άγιο Γεώργιο. 
.
Σεβασμιώτατε, πολλά τα έτη σας! Υγεία και δύναμη στο έργο σας Χρόνια πολλά στους εορτάζοντες και τις εορτάζουσες
 - Το ORCHOMENOS PRESS στέλνει ιδιαίτερες ευχές
και στον γνωστό Αραχωβίτη δικηγόρο
 κ. Γιώργο Ανδρέου και στην οικογένειά του. 
Το θείο λόγο κήρυξε ο πανοσ. αρχιμανδρίτης π. Ιερώνυμος Κυριαζής, αναφερόμενος στα μηνύματα της ζωής και του μαρτυρίου του Αγίου Γεωργίου. Ο Σεβασμιώτατος κκ. Γεώργιος αναφέρθηκε στην ενότητα της Ορθόδοξης πίστης και της Ελληνικής πατρίδας, η οποία γίνεται πράξη στο «Πανηγυράκι» της Αράχωβας τονίζοντας ότι η πάνδημη συμμετοχή στις εκδηλώσεις είναι συγκινητική και ελπιδοφόρα. Ανέφερε ότι ο Άγιος Γεώργιος είναι κατεξοχήν δημοφιλής καί πάνδημος Άγιος και αγκαλιάζει όλους. Η ιερή μορφή του Αϊ-Γιώργη και οι εκδηλώσεις του πανηγυριού είναι σημείο καθολικής αναφοράς, που σηματοδοτεί την ενότητα κλήρου και λαού, όλων των φορέων της πόλης και της κοινωνίας. Και ευχήθηκε ενωμένοι με την χάρη του αναστάντος Κυρίου και οδηγούς τις μορφές των αγίων και ηρώων μας να προχωρούμε με ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον.
Στη συνέχεια έγινε η περιφορά της Εικόνος του Αγίου στους δρόμους της Αράχωβας, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου προπορευόντων των πολυάριθμων Αραχωβιτών, -μικρών παιδιών, ανδρών, γυναικών και γερόντων- ντυμένων με παραδοσιακές στολές και ακολουθούντων απάντων των πιστών. Πηγή www.imtl.grΔεν υπάρχουν σχόλια:

www.endelfoisonline.gr