Δευτέρα, 2 Απριλίου 2018

H Λαϊκή Συσπείρωση Στερεάς Ελλάδας τοποθετείται για τις πολιτικές εξελίξεις


ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΣΤΟ Π.Σ. ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ 2-4-18
Πολιτικές εξελίξεις
Η κλιμακούμενη επιθετικότητα της Τουρκίας σε Αιγαίο και κυπριακή ΑΟΖ, οι εξελίξεις στα Βαλκάνια, δεν επιτρέπουν κανέναν εφησυχασμό. Τα σενάρια αλλαγής συνόρων στην ευρύτερη περιοχή ανοίγουν τον «ασκό του Αιόλου» και εγκυμονούν κινδύνους για τα κυριαρχικά δικαιώματα και της Ελλάδας.
Υπεύθυνοι η αστική τάξη, οι κυβερνήσεις και τα κόμματά της, που εκθέτουν το λαό σε κινδύνους και στην κλιμακούμενη επιθετικότητα της τουρκικής αστικής τάξης
Η κυβέρνηση μπλέκει το λαό σε περιπέτειες. Για να υπηρετήσει τα συμφέροντα της αστικής τάξης, για να αναβαθμίσει τη συμμετοχή της στα παζάρια και τους ανταγωνισμούς, ιδιαίτερα στον τομέα της Ενέργειας, μετατρέπει τη χώρα σε ΝΑΤΟικό ορμητήριο, εξωραΐζει το ρόλο των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, που δεν είναι εγγυητές της ειρήνης και της ασφάλειας στην περιοχή. Εξελίσσεται σε «γεωπολιτικό μεντεσέ», εκθέτοντας το λαό σε μεγάλους κινδύνους.
Μόνη διέξοδος για το λαό η οργανωμένη πάλη ενάντια στην εμπλοκή στα ιμπεριαλιστικά σχέδια ΝΑΤΟ και ΕΕ, ενάντια στην αλλαγή συνόρων και την αμφισβήτηση κυριαρχικών δικαιωμάτων, στον εθνικισμό και τον αλυτρωτισμό. Πάλη που θα στοχεύει την εξουσία των μονοπωλίων και τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις ΝΑΤΟ - ΕΕ.
*****************
Συνεχίζεται δυναμικά η πάλη για: ΣΣΕ με αυξήσεις στους μισθούς, επαναφορά της Εθνικής Γενικής ΣΣΕ, κανένας εργαζόμενος κάτω από 751 ευρώ, κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων που υπονομεύουν τις Συλλογικές Συμβάσεις.
Οι εργαζόμενοι δίνουν απάντηση στην αδιαλλαξία κυβέρνησης - εργοδοσίας, αλλά και στην πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, που μεθοδεύει ξανά πίσω από την πλάτη των εργαζομένων την επικύρωση των 586 και 511 ευρώ ως κατώτερου μισθού.
Την απαράδεκτη στάση της συνδικαλιστικής πλειοψηφίας καταγγέλλει το ΠΑΜΕ και απαιτεί να συνεδριάσει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ για το θέμα της ΕΓΣΣΕ.
Κοροϊδία και παιχνίδια εντυπώσεων από κυβέρνηση, ΝΔ και Κίνημα Αλλαγής για τον κατώτερο μισθό, που οι ίδιοι πετσόκοψαν και διατηρούν στα σημερινά άθλια επίπεδα.
2-4-2018
ΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ
ΣΟΦΙΑ ΝΤΟΥΡΟΥ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΚΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

www.endelfoisonline.gr