Τρίτη 3 Απριλίου 2018

Επίσκεψη σήμερα στις Γυναίκειες Φυλακές Ελαιώνα από την Επιτροπή Κοινωνικής Προσφοράς του Δικηγορικού Συλλόγου Θήβας


Η Επιτροπή μας αλλά και όλα τα μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου με μεγάλη προθυμία αγάπη και πραγματικό ενδιαφέρον ανταποκρίθηκαν σε αυτό το κάλεσμα Αγάπης και Προσφοράς και έτσι συγκεντρωθήκαν πολλά είδη χρήσιμα για τις κρατούμενες εκεί. Η επίσκεψη εκτός από την κατάθεση της προσφοράς μας περιλάμβανε και μια ξενάγηση στον παιδικό σταθμό των φυλάκων οπού μοιράστηκαν στα μικρά παιδιά παιχνίδια και βιβλία στο Σχολείο και τις αίθουσες ηλεκτρονικών Υπολογιστών .Πραγματικά είδαμε ποσό μεγάλο κοινωνικό έργο επιτελείται εκεί σε επίπεδο μόρφωσης και μαθησης.Επισης επισκεφθηκαμε το αγροτικό τμήμα οπού οι κρατούμενες υπό την επίβλεψη γεωπόνου καλλιεργούν την γη ενώ επίσης πληροφορηθήκαμε με ιδιαίτερη χαρά ότι εντός των ημέρων θα λειτουργήσει με χορηγία του Ιδρύματος Λάτρη και σχολή εκπαιδευτών σκυλιών ! τα οποία σκυλάκια μετρά την εκπαίδευση θα παραδίδονται προς υιοθεσία. την εκπαίδευση θα κάνουν οι κρατούμενες υπό την οδηγία ειδικών.
Είναι πολύ παρήγορο και προέχοντος σημαντικό οι κρατούμενες να εξέρχονται από εκεί καλύτερες και με ελπίδα και σύνεση να ενσωματώνονται στον κοινωνικό ιστό.
και πάνω από όλα να είναι σωστοί άνθρωποι αλώστε αυτός είναι και ο βασικός στόχος του σωφρονιστικού μας συστήματος.
Ευχαριστούμε ιδιαίτερα την Εισαγγελέα Θηβών κα Μουμούρη για την καθοριστική της συμβολή στην προσπάθεια αυτή του Συλλόγου μας.
πραγματικά η επίσκεψη μας αυτή μας γέμισε αισιοδοξία και μας εδώ μεγάλη δύναμη να συνεχίσουμε το έργο της Επιτροπής Κοινωνικής Προσφοράς.
το να δίνεις το να προσφέρεις είναι πραγματική αγαλλίαση ψυχης.κι όπως είπε και ο ποιητής # φύτεψε εάν δένδρο ....κάποτε μπορεί εσύ να χρειασθεί να καθίσεις στον ίσκιο του#......
ευχαριστώ όλους από καρδίας
Το Αναστάσιμο Φως να φωτίσει τις ψυχές μας.

Η Προέδρος

Σώσω Μανάρα Μαυράκη


Δεν υπάρχουν σχόλια: