Τετάρτη, 11 Απριλίου 2018

Αγνιάδης και Σταθάς διαμαρτύρονται για το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού

ΠΡΟΣ : -Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε. (ΕΤΑΔ Α.Ε.),
Διευθύνοντα Σύμβουλο, κ. Γεώργιο Τερζάκη
-Διευθυντή Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού

ΚΟΙΝ :  -Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας
κ. Μπακογιάννη Κωνσταντίνο
-Δήμαρχο Διστόμου, Αράχωβας, Αντίκυρας,
κ. Ιωάννη Γεωργακό.

ΘΕΜΑ : «Αίτημα παράτασης λειτουργίας Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού».

Αξιότιμοι Κύριοι,

Το Επιμελητηριο Βοιωτίας, ως θεσμικός εκπρόσωπος της τοπικής επιχειρηματικής μας κοινότητας, επιθυμεί να σας εκφράσει, μετά τις έντονες διαμαρτυρίες του Συλλόγου Επισιτιστικών Επιχειρήσεων Αράχωβας, καθώς και πολλών μελών μας, την  δυσαρέσκεια του για την απόφαση σας, όπως παύσετε την λειτουργία του Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού, τερματίζοντας την φετινή χιονοδρομική περίοδο.

Όπως γνωρίζετε, το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους πόλους έλξης της περιοχής μας και αποτελεί καθοριστικό παράγοντα για την τοπική τουριστική κίνηση.

Στο πλαίσιο αυτό, αφού μάλιστα οι καιρικές συνθήκες είναι ευνοϊκές και η ποσότητα του χιονιού είναι ακόμη επαρκής, θα σας παρακαλούσαμε, όπως επανεξετάσετε την σχετική απόφαση σας και παρατείνετε την λειτουργία του Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού, τουλάχιστον, ως την Δευτέρα 23 Απριλίου, ημέρα εορτασμού του Αγίου Γεωργίου, Προστάτη και Πολιούχου της Αράχωβας

Η αποδοχή του αιτήματος μας θα διευκολύνει τις τοπικές επιχειρήσεις στο επιχειρηματικό τους έργο και στον σκληρό αγώνα, που διεξάγουν για την καθημερινή τους επιβίωση, ενώ παράλληλα θα μεγεθύνει τα έσοδα του φορέα σας και θα δώσει την ευκαιρία στους χιονοδρόμους της χώρας μας να παρατείνουν την αγαπημένη τους δραστηριότητα.

Το Επιμελητήριο Βοιωτίας είναι στην διάθεση σας για κάθε περαιτέρω διευκρίνηση και συνεργασία.


Με τιμή

Ο Πρόεδρος
Αγνιάδης Παναγιώτης
ΓΙΑΝΝΗΣ   ΣΤΑΘΑΣ                                   Λιβαδειά  11/4/2018
    Τηλ. 6945350354

                                                ΕΠΙΣΤΟΛΗ

                                                 Προς:-  Υπουργό Οικονομικών
                                                                Κον Ευκλείδη Τσακαλώτο
                                          Κοινοποίηση: -  Πρωθυπουργό  της Ελλάδας
                                                        Κον Αλέξη  Τσίπρα
-     Υπουργό Τουρισμού
                                                        Κα   Έλενα  Κουντουρά
-         Πρόεδρο Νέας Δημοκρατίας
Κον Κυριάκο Μητσοτάκη
-         Πρόεδρο Δημοκρατικής Συμπαράταξης
Κα Φώφη  Γεννηματά
-         Γενικό Γραμματέα Κ.Κ.Ε.
Κον Δημήτρη Κουτσούμπα


ΥΠΟΝΟΜΕΥΕΙ ΤΟ  ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ                                            Ο κ. ΤΕΡΖΑΚΗΣ
Φτάνοντας στο απότομο τέλος της χειμερινής σεζόν και μη θέλοντας να δημιουργήσω αρνητικές εντυπώσεις για το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού,  πριν την έναρξη και κατά την διάρκειά της,  σας επισημαίνω τα προβλήματα , τα οποία κατά την άποψή μου, εσκεμμένα ο  κ. Τερζάκης έχει δημιουργήσει, με αποκορύφωμα το απότομο κλείσιμο του Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού, παραμονές Πάσχα, ενώ υπήρχε χιόνι για να κάνουν σκι και είχαν ήδη κλείσει εκατοντάδες χιονοδρόμοι να μείνουν σε καταλύματα και να κάνουν παράλληλα διακοπές στην ευρύτερη περιοχή συνδυάζοντάς τες  με σκι, αυτός το έκλεισε με το «έτσι θέλω», δημιουργώντας τεράστια προβλήματα, τόσο σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού, όσο και σε Επιχειρήσεις στην ευρύτερη περιοχή.  Άλλωστε το είχε κάνει και στο παρελθόν. Αυτά τα ανέντιμα τερτίπια εις βάρος της περιοχής  πρέπει να σταματήσουν από τον κ. Τερζάκη.
  Από το Φθινόπωρο είναι γνωστό ότι η Διοίκηση της ΕΤΑΔ, δηλαδή ο κ. Τερζάκης δεν είχε προχωρήσει  α) στις ανάλογες ενέργειες συντήρησης για να είναι έτοιμο το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού έγκαιρα και β) κάνει απαράδεκτη τιμολογιακή πολιτική εις βάρος του Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού και υπέρ του Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων. Αυτό αποδεικνύεται από την  τρομερή άνοδο των επισκεπτών φέτος στα Καλάβρυτα.
Συγκεκριμένα:

1.      ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ  ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟΥ
α) ΄Οσον  αφορά τη συντήρηση δεν είχαν γίνει οι υποχρεωτικές εκ του νόμου συντηρήσεις, με αποτέλεσμα να μην  έχουν εκδοθεί τα κατάλληλα πιστοποιητικά ελέγχου και να μην μπορούν να λειτουργήσουν πληθώρα αναβατήρων. β)Το Κέντρο άνοιξε για επισκέπτες όχι στις 18/12 που είχε ανακοινωθεί αλλά στις  20/12/2017 και για σκι στις 26/12/2017 ,όλοι βλέπαμε με έκπληξη να γίνονται ακόμη εργασίες και έλεγχοι της τελευταίας στιγμής στους αναβατήρες , κατά την διάρκεια λειτουργίας των εγκαταστάσεων. γ) Για ποιον λόγο καθυστέρησε ως και τα μέσα Δεκεμβρίου, μη υπογράφοντας και μη εγκρίνοντας τις συντηρήσεις των αναβατήρων, που είχε ως αποτέλεσμα βασικοί αναβατήρες όπως ο Ηρακλής, Περικλής, Νο 10, 14, Ταινιόδρομος και lift αρχαρίων στην κορυφή Βάκχου να μην μπορούν να λειτουργήσουν ακόμη έως τις 3/1/2018;  Γεννάται η απορία γιατί αυτά δεν έγιναν το καλοκαίρι ή έστω το Φθινόπωρο στο μεγαλύτερο ΧΚ της χώρας;                                                               Γιατί  η προετοιμασία του χιονοδρομικού κέντρου Βόρρας, που διαχειρίζεται η ΕΤΑΔ, έγινε κανονικά στην ώρα της;  
Επίσης πρέπει να γίνει άμεση εκπαίδευση συντηρητών , διότι από τους 10 που εκπαιδεύτηκαν έχουν απομείνει μόνο 2, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να γίνει συντήρηση του Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού , ούτε να καλυφθούν οι ανάγκες κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου.

2.ΤΙΜΟΛΟΓΙΑΚΗ  ΠΟΛΙΤΙΚΗ 
Συγκεκριμένα: Στοίχισε στην οικονομία της περιοχή και στην φήμη του Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού η απόφαση της Κ.Υ. με μειωμένη λειτουργία να ισχύει εισιτήριο 25 € χωρίς καμία μείωση.   
Επίσης  η Απόφαση στην τιμολογιακή πολιτική εισιτήριο ανόδου για επισκέπτες 10€ από 15€ μόνο έως 7 Ιανουαρίου, όπου από πέρυσι υπήρχαν διαμαρτυρίες για το φαινόμενο αυτό, το οποίο μείωσε  την επισκεψιμότητα  σε τεράστιο βαθμό. Εφέτος λοιπόν, που τηρήθηκε η τιμή των 10€ η επισκεψιμότητα ανέβηκε κατακόρυφα, γιατί λοιπόν έως 7 Ιανουαρίου, που είναι το χάσιμο της εταιρείας;
Επίσης  μειώθηκαν οι χιονοδρόμοι λόγω των 2 πόντων στα πολύποντα εισιτήρια με αποτέλεσμα να χαθεί αρκετός κόσμος, ο οποίος πλέον συσσωρεύεται στα Καλάβρυτα και ο λόγος δεν είναι η μειωμένη χιόνωση.
Επίσης χρέωση 2 πόντους κατά τη διάρκεια των εορτών που ήταν και καθοριστική περίοδος για την έκδοση πολύποντων καρτών. Μετά το παιχνίδι χάθηκε εφόσον ο κόσμος εξοργίστηκε και εξέδιδε ετήσιες κάρτες στο Χ.Κ. ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ.
 Όλα  τα παραπάνω  έχουν σαν αποτέλεσμα να απαξιώνεται το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού, γεγονός που θα δημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα στην τοπική οικονομία, δηλαδή σε όλες τις Παραπαρνάσσιες περιοχές που ζουν από τη λειτουργία του, θα υπάρξει κίνδυνος να κλείσουν επιχειρήσεις ( Ξενοδοχειακές Μονάδες, Ταβέρνες κ.λ.π) και θα χαθούν θέσεις εργασίας.
Τελικά ποιος είναι  ο σκοπός του κ.Τερζάκη; Μήπως είναι να δοθεί «μπιρ παρά»  σε  ιδιώτη, μετά την απαξίωση;

                                                                      ΓΙΑΝΝΗΣ  ΣΤΑΘΑΣ
                                                                             Πρώην  Βουλευτής Νομού Βοιωτίας


Υ.Γ.:Το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού  καταφέρνει να λειτουργεί όλα αυτά τα χρόνια  χάρη στην αυταπάρνηση και την αγάπη  τόσο των εργαζομένων της ΕΤΑΔ, όσο και του εποχικού προσωπικού, εν αντιθέσει με τον   κ. Τερζάκη που κάνει τα πάντα για να το απαξιώσει.    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

www.endelfoisonline.gr