Πέμπτη, 12 Απριλίου 2018

Κίνημα Αλλαγής: Ο 27χρονος Μανώλης Χριστοδουλάκης νέος γραμματέας

Ολοκληρώθηκε το Πολιτικό Συμβούλιο του Κινήματος Αλλαγής, με την Φώφη Γεννηματά και τους Σταύρο Θεοδωράκη, Γιώργο Καμίνη, Νίκο Ανδρουλάκη, Γιώργο Παπανδρέου και Θανάση Θεοχαρόπουλο να συζητούν θέματα πολιτικής, αλλά και οργανωτικής φύσεως.
Το Πολιτικό Συμβούλιο του Κινήματος κατόπιν εισήγησης της Φώφης Γεννηματά επέλεξε τον 27χρονο Μανώλη Χριστοδουλάκη για γραμματέα, ενώ εκπρόσωπος Τύπου παραμένει ο Παύλος Χρηστίδης. Η εισήγηση του Π.Σ. θα επικυρωθεί από την Κεντρική Επιτροπή.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση τέθηκαν οι θέσεις του Κινήματος σε ζητήματα όπως η τουρκική επιθετικότητα, η κατάσταση στη Συρία καθώς και ο ρόλος του Κινήματος Αλλαγής εν γένει.
Αναφορικά με τη συνεχιζόμενη προκλητικότητα από μέρους της Τουρκίας, τονίστηκε πως η Άγκυρα λειτουργεί με βάση συγκεκριμένη στρατηγική. «Δεν αντιδρά απλώς νευρικά όπως εσφαλμένα διατείνεται ο Υπουργός Εξωτερικών. Και η αντιμετώπιση της από πλευράς μας απαιτεί πάνω απ’ όλα εθνική συνεννόηση. Και παράλληλα με την ετοιμότητα των ενόπλων δυνάμεών μας, χρειαζόμαστε τη δική μας επεξεργασμένη ολοκληρωμένη εθνική στρατηγική».
Σύμφωνα με το κίνημα η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει ούτε στρατηγική, ούτε την αναγκαία σοβαρότητα και ενιαία φωνή στην αντιμετώπιση της επικίνδυνης αυτής κατάστασης, με τα πράγματα να χειροτερεύουν και τους Έλληνες στρατιωτικούς να παραμένουν φυλακισμένοι στις τουρκικές φυλακές.
«Ο Πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας φέρει την αποκλειστική ευθύνη για την κατάσταση αυτή καθώς, μεταξύ άλλων, ανέχεται, καλύπτει τις άστοχες και επικίνδυνες ενέργειες του υπουργού Εθνικής Άμυνας», σημειώνεται χαρακτηριστικά.
Για τη Συρία αναφέρεται από το Κίνημα Αλλαγής ότι ο πόλεμος συνεχίζει να αποτελεί απειλή για την παγκόσμια ειρήνη και κλιμακώνεται στην περιοχή ένας πόλεμος «δια αντιπροσώπων με απρόβλεπτες συνέπειες».
«Επιβάλλεται η έρευνα από τον ΟΗΕ για την χρήση χημικών και για τα εγκλήματα πολέμου που συντελούνται», τονίζεται.
Τέλος, όσον αφορά «τον αυτόνομο και πρωταγωνιστικό ρόλο του Κινήματος Αλλαγής», υπογραμμίζεται πως έχει επιλέξει να βαδίσει στον δικό του διακριτό και αυτόνομο δρόμο, ώστε με τις πολιτικές πρωτοβουλίες και δράσεις, να αναδειχθεί σε  πρωταγωνιστή της πολιτική ζωή της χώρας.
«Ζητάμε να καταδικαστούν οι συντηρητικές πολιτικές, τόσο αυτή που εφαρμόζει ο Σύριζα, όσο και αυτή που επαγγέλλεται η Νέα Δημοκρατία».
Παράλληλα, αναφέρεται πως και ο ΣΥΡΙΖΑ και η Ν.Δ. «καταφεύγουν στην πόλωση και τον διχασμό και βάζουν σε κίνδυνο την Εθνική προσπάθεια, με μοναδικό στόχο τα κομματικά οφέλη και την νομή της εξουσίας.
«Το Κίνημα Αλλαγής δίνει προοπτική, ελπίδα, ασφάλεια στους πολίτες και ιδιαίτερα αυτούς που δοκιμάζονται σήμερα», επισημαίνεται.

Μετά την ολοκλήρωση του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος Αλλαγής συγκροτούνται οι εξής θεματικοί κύκλοι πολιτικής που θα λειτουργούν με την ευθύνη μελών του Πολιτικού Συμβουλίου.
1. ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΜΥΝΑΣ ( Υπεύθυνος: Γιώργος Παπανδρέου)
1.1  Τομέας Ευρωπαϊκών Υποθέσεων
1.2  Τομέας Εξωτερικής Πολιτικής
 • Τομέας  Άμυνας
 • Τομέας  Απόδημου Ελληνισμού
2. ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΘΕΣΜΩΝ & ΚΡΑΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥ (Υπεύθυνος: Γιώργος Καμίνης)
2.1  Τομέας Υγείας
 • Τομέας Αντιμετώπισης Κοινωνικών Ανισοτήτων (ΠΡΟΝΟΙΑ)
 • Τομέας Εργασίας
 • Τομέας Κοινωνικής Ασφάλισης
 • Τομέας Δημόσιας Διοίκησης
 • Τομέας Αυτοδιοίκησης
 • Τομέας Δικαιοσύνης
 • Τομέας Προστασίας Πολίτη
 • Τομέας Μεταναστευτικής Πολιτικής/ Ανθρώπινων Δικαιωμάτων
 • Τομέας Θεσμών – (Σύνταγμα – Διαφάνεια- Πολιτικό Σύστημα)
3. ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ  (Υπεύθυνος: Νίκος Ανδρουλάκης)
3.1   Τομέας Περιβάλλοντος – Κλιματικών Αλλαγών / Βιοποικιλότητας
3.2   Τομέας  Ενέργειας
3.3   Τομέας  Πρωτογενούς Παραγωγής
3.4   Τομέας  Τουρισμού
3.5   Τομέας Μικρομεσαίας Επιχειρηματικότητας
3.6   Τομέας  Δημόσιων Υποδομών & Μεταφορών
3.7   Τομέας  Νησιωτικής Πολιτικής – Ναυτιλίας
4. ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ (Υπεύθυνος: Θανάσης Θεοχαρόπουλος)
4.1  Τομέας Παιδείας
4.2   Τομέας Πολιτισμού.
4.3  Τομέας Αθλητισμού.
4.4  Τομέας Έρευνας, τεχνολογίας και Ψηφιακής Οικονομίας
4.5 Τομέας Νεοφυών Επιχειρήσεων,   Καινοτομίας και Νεανικής Επιχειρηματικότητας


Αναλυτικότερα, το βιογραφικό του Μανώλη Χριστοδουλάκη:
ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΥΠΟΒΑΘΡΟ
2016 - Σήμερα: Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, Αθήνα
Υπ. Διδάκτωρ στη Βιοϊατρική Τεχνολογία και τις Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες Υγείας
Διατριβή: «Μοντέλο ψηφιοποίησης της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στην Ελλάδα»
2013 - 2014: London School of Economics, London
MSc in Political Science and Political Economy, with Distinction
Dissertation: «The effectiveness of the merger reform on the financial measures of Greek Municipalities: The “Kallikratis” Reform» («Η αποτελεσματικότητα της συγχώνευσης των Ελληνικών Δήμων ως προς τα δημοσιονομικά τους μεγέθη: Η μεταρρύθμιση του “Καλλικράτη”»)
2008 - 2013: Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, Αθήνα
Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, Μ.Ο. πτυχίου: 9.12
Διπλωματική Εργασία: «Σχεδιασμός και Υλοποίηση Ολοκληρωμένου Ηλεκτρονικού Φάκελου Υγείας Ασθενούς για Κατανεμημένα Ιατρικά Πληροφοριακά Συστήματα Νοσοκομείων Βασισμένου στις Τεχνολογίες WEB».
 ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ
2015 - 2017 : Μέλος Τομέα Παιδείας ΠΑΣΟΚ
2011 - 2013 : Γραμματέας ΠΑΣΠ ΕΜΠ
2010 - 2013 : Γραμματέας ΠΑΣΠ Ηλεκτρολόγων Μηχανικών ΕΜΠ
2011 - 2013 : Μέλος Δ.Σ. Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών ΕΜΠ
2010 - 2013 : Εκπρόσωπος Γενικής Συνέλευσης Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών ΕΜΠ
2010 - 2013 : Μέλος Δ.Σ. Φοιτητικού Συλλόγου Ηλεκτρολόγων Μηχανικών ΕΜΠ
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ
2017 - Σήμερα: Υπεύθυνος Τομέα Έργων, Datamed SA, Αθήνα
2016 - Σήμερα: Επισκέπτης Καθηγητής του Τμήματος «Κλινική Παιδιατρική και Νοσηλευτική Έρευνα» στο μάθημα «Πληροφορική Υγείας», Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο, Αθήνα
2015 - 2016: Project Management Ιατρικής Πληροφορικής (ΟΠΣΥ Πελοποννήσου, Β' Αττικής, Στρατιωτικών Νοσοκομείων, Εθνικό Σύστημα Υγείας Κύπρου, Ψηφιοποίηση ΠΦΥ ΗΔΙΚΑ, Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων, Εθνικό Μητρώο Παχυσαρκίας, Τηλεϊατρική Υποστήριξη, Εθνικό Σύστημα Αιμοδοσίας Κύπρου), Datamed SA, Αθήνα
2014 - 2015: Τεχνική υποστήριξη ιατρικού πληροφοριακού συστήματος, υποστήριξη διαδικασίας υποβολής απαιτήσεων προς ΕΟΠΥΥ, 401 ΓΣΝΑ
2010 - 2013: Συμβουλευτικές Υπηρεσίες σε θέματα υλοποίησης ολοκληρωμένων πληροφοριακών συστημάτων νοσηλευτικών μονάδων, ανάπτυξης συστήματος κωδικοποίησης ΚΕΝ/DRG για το ΕΣΥ, μελέτης ευρωπαϊκής/εθνικής νομοθεσίας για μεταμοσχεύσεις/δωρεές οργάνων, ανάπτυξης Εθνικού Αρχείου Νεοπλασιών, συστημάτων Τηλεϊατρικής παρακολούθησης και καθορισμού προδιαγραφών για το esy.net, Datamed SA, Αθήνα
ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ
2014: Distinction of High Performance - MSc in Political Science and Political Economy, LSE
2008: Υποτροφία EUROBANK EFG Ανώτερου βαθμού πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση (19.72)
2008: Τιμητικός Έπαινος Νομαρχίας Αθηνών για διάκριση στις εισαγωγικές εξετάσεις ΑΕΙ - ΤΕΙ
2007 - 2008: Διάκριση στους Μαθηματικούς Διαγωνισμούς της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρίας: «Θαλής», «Ευκλείδης», «Αρχιμήδης».
ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ
Αγγλικά, Γαλλικά
naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

www.endelfoisonline.gr