Πέμπτη, 12 Απριλίου 2018

Στις 22 Απριλίου ο τελικός των Πανελλήνιων Μαθητικών Αγώνων Επιχειρηματολογίας (Αντιλογίας) 2018


Μια από τις μεγαλύτερες εκπαιδευτικές σχολικές εκδηλώσεις είναι οι Πανελλήνιοι Μαθητικοί Αγώνες Επιχειρηματολογίας (Αντιλογίας) 2018  που οργανώνονται για δέκατη τέταρτη  χρονιά από το Υπουργείο Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων και το Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών. Οι Αγώνες πραγματοποιούνται και με την οικονομική  υποστήριξη της Βουλής των Ελλήνων. Ο Τελικός Αγώνας θα γίνει στην Παλαιά Βουλή στην Αθήνα, την Κυριακή 22 Απριλίου 2018 και ώρα 12:00 αφού προηγηθεί το Σάββατο 21 Απριλίου ο Προημιτελικός και ο Ημιτελικός το πρωί στις 09.00 στο χώρο της Π. Βουλής.

Στους Πανελλήνιους Μαθητικούς Αγώνες Επιχειρηματολογίας (Αντιλογίας)  λαμβάνουν μέρος 700 περίπου μαθητές 79 σχολείων από Αττική, Μακεδονία, και Στερεά Ελλάδα {Φωκίδα,Φθιώτιδα). Κατά τη διάρκεια της χρονιάς πραγματοποιήθηκαν εκπαιδευτικά σεμινάρια στους μαθητές, που επρόκειτο να λάβουν μέρος στους Αγώνες καθώς και στους καθηγητές τους, από τους Κριτές των Αγώνων ώστε να εξασκηθούν στις τεχνικές και στους κανόνες του Λόγου και του Αντιλόγου. 
Η διοργάνωση αγώνων Αντιλογίας αποσκοπεί στην προώθηση και στην καλλιέργεια της κριτικής σκέψης των νέων, οι οποίοι διαγωνίζονται μέσα σε ένα αυστηρά καθορισμένο πλαίσιο κανόνων. Μέσα στο πλαίσιο αυτό, οι μαθητές έχουν την ευκαιρία να αναπτύξουν τις ικανότητές τους στην λογική διάρθρωση των επιχειρημάτων τους, διδάσκονται να συνεργάζονται πειθαρχημένα με τους συμπαίκτες τους καθώς και να σέβονται, να κατανοούν και να ασκούν κριτική στις θέσεις που υποστηρίζει η αντίπαλη ομάδα.
Η συγκροτημένη και ευπρεπής ανταλλαγή απόψεων, η αντιπαράθεση επιχειρημάτων υπέρ και εναντίον μιας δεδομένης θέσης, συνεισφέρει στην σφαιρικότερη αντιμετώπιση και τελικά στην πληρέστερη κατανόηση ενός ζητήματος. Παράλληλα, παρέχει στους συνδιαλεγόμενους την δυνατότητα επικοινωνίας στο επίπεδο του λόγου και της γόνιμης επιχειρηματολογίας, μακριά από στείρες προκαταλήψεις και φανατισμούς.
Μέγας Χορηγός: ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
Δεν υπάρχουν σχόλια:

www.endelfoisonline.gr