Τρίτη 26 Δεκεμβρίου 2017

Mε τη συμμετοχή του Βοιωτού Κώστα Βελέντζα το έργο - αναφορά στον «μύθο» του Στέλιου Καζαντζίδη

Ο «μύθος» του μεγάλου Έλληνα τραγουδιστή Στέλιου Καζαντζίδη, αλλά και η ζωή των μουσικών της εποχής του ζωντανεύουν στην παράσταση της Μιμής Ντενίση, «Στέλιος Καζαντζίδης: «Η ζωή του όλη», που παρουσιάζεται στο «Θέατρον» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» (Πειραιώς 254), από τις 25 Δεκεμβρίου.

Ένα προσφυγόπουλο, γιος του Χαράλαμπου Καζαντζίδη από τον Πόντο και της Γεσθημανής από τη Μικρασία, ο Στέλιος Καζαντζίδης ξεκινάει τη ζωή του με αντίξοες συνθήκες και γίνεται ο μεγαλύτερος τραγουδιστής της σύγχρονης Ελλάδας. Πρόκειται για μια μυθιστορηματική αφήγηση της ζωής του, μέσα από τα μάτια των δικών του ανθρώπων, αλλά και μια τοιχογραφία των μουσικών της εποχής. Οι μεγάλοι συνθέτες - ο Παπαϊωάννου, ο Χιώτης, ο Τσιτσάνης, ο Πάνου, ο Χατζιδάκις, ο Θεοδωράκης -, τα διάσημα κέντρα, όπως η «Τριάνα» του Χειλά, καθώς και οι μεγάλες δισκογραφικές επιτυχίες όλων τους περνάνε μέσα από το έργο και φωτίζουν γνωστές και άγνωστες πτυχές της εποχής. Ακούγονται οι μεγάλες επιτυχίες του Στέλιου, που αγάπησαν γενιές και γενιές Ελλήνων και δημιούργησαν τον «μύθο» του Καζαντζίδη. Ο Στέλιος Καζαντζίδης αγαπήθηκε φανατικά, μπήκε στις καρδιές και τα σπίτια των ανθρώπων και τραγουδήθηκε όσο λίγοι. Στο πρόσωπό του και στις μεγάλες του επιτυχίες, όλοι βρίσκουν ένα κομμάτι της δικής τους ζωής. Το τεράστιο καλλιτεχνικό του στίγμα είναι αυτό, που ενέπνευσε τους δημιουργούς να γράψουν ένα έργο αφιερωμένο στη χρυσή εποχή του λαϊκού βάρδου, γεμάτο από τα τραγούδια που αγαπήθηκαν από τους παλιότερους και τραγουδιούνται ακόμα και σήμερα από τους νεότερους.

Ταυτότητα παράστασης

Κείμενο: Μιμή Ντενίση - Κωνσταντίνα Γιαχαλή, σκηνοθεσία - μουσική επιμέλεια - επιμέλεια προβολών: Μιμή Ντενίση, σκηνικά - κοστούμια: Γιώργος Πάτσας, συνεργάτις σκηνογράφος - ενδυματολόγος: Τότα Πρίτσα, σχεδιασμός φωτισμών: Μελίνα Μάσχα, χορογραφίες - κινησιολογία: Μάρω Μαρμαρινού, φωτογραφίες: Ιωάννα Τζετζούμη, βοηθός σκηνοθέτη Α΄: Νατάσσα Μπαρμπουνάκη, βοηθός σκηνοθέτη Β΄: Μαριλένα Κάραλη, διεύθυνση παραγωγής: Γεωργία Δεμέστιχα, παραγωγή: Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού και Stefi Productions. 
Πρωταγωνιστούν: Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, Μελέτης Ηλίας, Δημήτρης Σταρόβας, Νίκη Παλληκαράκη, Σταύρος Νικολαΐδης, Σπύρος Μεριανός, Κώστας Βελέντζας, Αναστασία Σκοπελίτη, Μαριλένα Δήμα, Χρήστος Βελιάνο. Μαζί τους, η Νεφέλη Ορφανού και ο Μιχάλης Μητρούσης, «Γιορδάνης»: ο Αντώνης Λουδάρος. Παίζουν (με αλφαβητική σειρά): Ελένη Ζιάνα, Εβελίνα Κυπραίου, Δήμητρα Μιχαηλίδου, Άγγελος Μπέσσας, Ηλίας Νομικός, Νίκος Πολοζιάνης, Έφη Σταυροπούλου, Γιώργος Τάτσης.

Πληροφορίες
Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»: Πειραιώς 254 - Ταύρος, τηλ.: 212 2540300 (διατίθεται δωρεάν χώρος στάθμευσης). Διάρκεια παράστασης: 2 ώρες και 30 λεπτά. Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Τετάρτη και Πέμπτη: 19:00, Παρασκευή και Σάββατο: 20:00, Κυριακή: 18:30. 
Πρόγραμμα εορτών: 25, 26, 29 και 30/12 και 2, 5 και 6/1: 20:00, 27 και 28/12 και 3 και 4/1: 19:00, 7/1: 18:30. Τιμές εισιτηρίων: κανονικά: 42, 37, 32, 27, 22, 15 (θεωρείο) ευρώ, φοιτητικά και νεανικά έως 26 ετών (για ζώνες Α΄, Β΄, Γ΄, Δ΄ και θεωρείο): 32, 27, 22, 18, 13 ευρώ, παιδικό έως 12 ετών: 15, 12 (θεωρείο) ευρώ, ανέργων (για ζώνες Β΄, Γ΄, Δ΄ και θεωρείο): 27, 22, 18, 13 ευρώ, ΑΜΕΑ: 17 ευρώ. Προπώληση εισιτηρίων: ταμεία θεάτρου, τηλεφωνικά: 212 2540300, ηλεκτρονικά: theatron254.gr και viva.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια: