Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2017

Ένωση Περιφερειών: Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης δεν έχει ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του για τα Διαχειριστικά Σχέδια Βοσκοτόπων

Πλέον τίθεται σε κίνδυνο η τήρηση της προθεσμίας που το ίδιο έχει θέσει
 για ολοκλήρωση των Διαχειριστικών Σχεδίων ως το τέλος του 2018

 

«Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων δεν έχει ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του για τα Διαχειριστικά Σχέδια Βοσκοτόπων με αποτέλεσμα να τίθεται σε κίνδυνο η τήρηση της προθεσμίας που το ίδιο έχει θέσει για ολοκλήρωσή τους ως το τέλος του 2018».
Αυτό επισημαίνει ο Πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ), Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός σε επιστολή που απέστειλε προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Ε. Αποστόλου και τον Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Ι. Τσιρώνη σε υλοποίηση απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΝΠΕ που συζήτησε το θέμα στην τελευταία του συνεδρίαση.
Στην επιστολή του ο κ. Κ. Αγοραστός επισημαίνει:
«Στην τελευταία μας συνάντηση το Σεπτέμβριο του 2017 είχαμε συμφωνήσει σ’ έναν οδικό χάρτη με τα προαπαιτούμενα που χρειάζεται να δρομολογήσει η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, προκειμένου οι Περιφέρειες να μπορέσουν να φέρουν σε πέρας το εξαιρετικά δύσκολο έργο της εκπόνησης των μελετών διαχείρισης των βοσκήσιμων γαιών.
Συγκεκριμένα, το Υπουργείο ανέλαβε να μεριμνήσει για να
-υπάρξει σχέδιο – οδηγός για την κατάρτιση των προδιαγραφών των Διαχειριστικών Σχεδίων,
-εξευρεθεί τρόπος χρηματοδότησης των μελετών από το Πράσινο Ταμείο,
-διασφαλιστεί η διαδικασία δημοπράτησης των βοσκήσιμων γαιών ανά Δήμο.
Ωστόσο, αν και παρήλθε διάστημα τριών μηνών, το Υπουργείο δεν έχει ακόμη ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του με αποτέλεσμα να τίθεται σε κίνδυνο η τήρηση της προθεσμίας που το ίδιο έχει θέσει για ολοκλήρωση των Διαχειριστικών Σχεδίων  ως το τέλος του 2018.
Αναγκαζόμαστε λοιπόν να επανέλθουμε και να παρακαλέσουμε θερμά για τις άμεσες ενέργειές σας στο πλαίσιο αυτών που συμφωνήσαμε το Σεπτέμβριο 2017».
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: