Τρίτη 26 Δεκεμβρίου 2017

Η Βοιωτή Αντιπρόεδρος της ΕΣΗΕΑ κα Άρια Αγάτσα στηρίζει τους εργαζόμενους των δημοτικών ραδιοφωνικών σταθμών

«Όλοι μαζί ενωμένοι και συντονισμένα θα εργαστούμε προκειμένου να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα των δημοτικών μέσων ενημέρωσης. Είμαστε στο πλευρό των εργαζομένων και δε θα επιτρέψουμε να γίνουν βορά πρόσκαιρων πολιτικών αποφάσεων». Στη σχετική επισήμανση προχώρησε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης τύπου που πραγματοποιήθηκε στη ΚΕΔΕ με αφορμή το ζήτημα που προέκυψε στο δημοτικό ραδιοφωνικό σταθμό 9.84. Στη συνέντευξη τύπου συμμετείχαν ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, η Αντιπρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Άρια Αγάτσα, η  Μελίνα Δασκαλάκη Πρόεδρος του Αθήνα 9.84, ο Μιχάλης Κυριακίδης, Πρόεδρος της Ένωσης Δημοτικών Ραδιοτηλεοπτικών ΜΜΕ, ο νομικός σύμβουλος της ΚΕΔΕ Π. Ζυγούρης και εκπρόσωποι εργαζομένων των δημοτικών ραδιοφωνικών σταθμών.


Ο Γ. Πατούλης επισήμανε στη συνέχεια ότι είναι κρίσιμης σημασίας η γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους προκειμένου ακολούθως να προσδιοριστούν οι επόμενες κινήσεις της ΚΕΔΕ. Θα είμαστε σε εγρήγορση και σε συνεργασία με το δήμο Αθηναίων και όλων των δήμων που έχουν δημοτικά ΜΜΕ, την Ένωση Δημοτικών Ραδιοτηλεοπτικών ΜΜΕ και την ΕΣΗΕΑ διαμορφώνουμε ένα αρραγές μέτωπο για την προστασία των εργαζομένων και τη διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας των δημοτικών ΜΜΕ.
Ο δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης χαιρέτισε την άμεση ανταπόκριση της ΚΕΔΕ και υπογράμμισε την ανάγκη θεσμοθέτησης ενός ξεκάθαρου νομικού πλαισίου που θα διέπει τη λειτουργία των δημοτικών ΜΜΕ. Σε αντίθετη περίπτωση επισήμανε τον κίνδυνο κατάσχεσης των λογαριασμών και αδυναμίας λειτουργίας του σταθμού.
Ο νομικός σύμβουλος της ΚΕΔΕ Π. Ζυγούρης αφού προσδιόρισε το θεσμικό πλαίσιο που διέπει τη λειτουργία των δημοτικών Μέσων Ενημέρωσης υπογράμμισε ότι λόγω του κοινωφελούς τους χαρακτήρα δεν υπόκεινται στην υποχρέωση καταβολής τέλους χαρτοσήμου. Στη συνέχεια τόνισε ότι είναι ανάγκη να υπάρξει νομοθετική πρωτοβουλία που θα λύνει το ζήτημα που έχει δημιουργηθεί.
Η Πρόεδρος του Αθήνα 9.84 Μ. Δασκαλάκη υπογράμμισε ότι ο σταθμός δεν είχε ποτέ φορολογικές εκκρεμότητες και ότι μέχρι σήμερα, όλα αυτά τα χρόνια δεν είχε υπάρξει καμία όχληση ή ένδειξη ότι η επιχείρηση όφειλε να καταβάλει το συγκεκριμένο τέλος.
Ο Μιχάλης Κυριακίδης, Πρόεδρος της Ένωσης Δημοτικών Ραδιοτηλεοπτικών ΜΜΕ τόνισε ότι εξαιτίας του θολού τοπίου που επικρατεί στη νομοθεσία κινδυνεύει η λειτουργία όλων των δημοτικών Μέσων Ενημέρωσης.

Τη δέσμευση της ΕΣΗΕΑ ότι δεν θα επιτρέψει να πληγούν τα δικαιώματα όλων όσων εργάζονται στο σταθμό μετέφερε η αντιπρόεδρος της Ένωσης Άρια Αγάτσα.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: