Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2017

Θέση για την παράδοση στην κυκλοφορία του τμήματος Ξυνιάδα - Τρίκαλα του Ε-65 παίρνει το ΤΕΕ Ανατολικής Στερεάς

Με αφορμή την παράδοση στην κυκλοφορία του τμήματος Ξυνιάδα - Τρίκαλα του Ε-65, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Ανατολικής Στερεάς κ. Αθανάσιος Λυκόπουλος έκανε την εξής δήλωση:
Η παράδοση στην κυκλοφορία του τμήματος Ξυνιάδα - Τρίκαλα του Ε-65, μήκους 79 χιλιομέτρων, μας γεμίζει χαρά και ικανοποίηση όπως και κάθε φορά που ένα έργο εθνικής εμβέλειας παραδίδεται στους πολίτες. Ένα σημαντικό έργο, που δρομολογήθηκε το 2006, επιτέλους ολοκληρώνεται.
Οι Έλληνες μηχανικοί που συμμετείχαν στο σχεδιασμό και στην υλοποίηση του, για μία ακόμη φορά στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων, παρά τις δυσμενείς συνθήκες που αντιμετωπίζουμε καθημερινά τα τελευταία χρόνια.
Το τμήμα Ξυνιάδα - Τρίκαλα θα αποκτήσει πολύ μεγαλύτερη σημασία και αναπτυξιακή διάσταση όταν ολοκληρωθεί ο Ε-65 στο σύνολό του, δηλαδή το τμήμα Λαμία – Ξυνιάδα, μήκους 32 χιλιομέτρων καθώς και το τμήμα Τρίκαλα - Εγνατία οδός. Μεγάλα έργα που σχεδιάστηκαν και ξεκίνησαν στα μέσα της προηγούμενης δεκαετίας με στόχο να αλλάξουν την εικόνα της χώρας μας, βαίνουν προς την ολοκλήρωσή τους.  Προκύπτει, όμως, και ένας σοβαρός προβληματισμός. Σήμερα, δεν φαίνεται πουθενά στον ορίζοντα κάποια συστηματική προσπάθεια να σχεδιαστούν και να ξεκινήσουν τα έργα εθνικής κλίμακας της επόμενης δεκαετίας, παρά το γεγονός ότι έχουμε ακόμη σημαντικές ελλείψεις σε θέματα υποδομών. Γι’ αυτό το λόγο, θα είναι εντατική η προσπάθειά ώστε να αναδείξουμε την ανάγκη οράματος και σχεδιασμού για τα νέα μεγάλα έργα που έχει ανάγκη ο τόπος μας!

Ο Πρόεδρος της Δ.Ε. ΤΕΕ/ΤΑΣ

Λυκόπουλος Αθανάσιος

Δεν υπάρχουν σχόλια: