![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEijPT4dK3q5yk-PRt77eqOy6DPwGrm0u5b6J3h_LNdtEZIqirDFpcx6P2Yg5KSEuG9E9mhm8OL1227T5mm3TY_2uxyM5wEEV1btWKSb5IArHL1jP_h0CU0oOz5pitEdnEGcBH6_KmcbiMqJ/s640/25593991_2004405713149267_530480837146888442_n.jpg)
Υλικά ( για ταψί κουζίνας)
1 1/2 κιλό φύλλο
1 1/2 κιλό αμύγδαλα ασπρισμένα ή καρύδια
1 1/2 κιλό ζάχαρη
1 κιλό βούτυρο
φλούδα λεμονιού στο σιρόπι.
Στρώνουμε στο ταψί 6 φύλλα μόνο βουτυρωμένα. Μετά κάθε φύλλο το βουτυρώνουμε και βάζουμε μια χούφτα αμύγδαλα ή καρύδια. Έτσι στρώνουμε το μπακλαβά και από πάνω βάζουμε 5 φύλλα, μόνο βουτυρωμένα, ρίχνουμε από πάνω το υπόλοιπο βούτυρο και τον ψήνουμε σε μέτριο φούρνο 2 ώρες. Τον ζεματάμε ζεστό με το σιρόπι κρύο (1 1/2 ζάχαρι-750 γρ. νερό). Προαιρετικά στο σιρόπι όταν βράζει ρίχνουμε δύο ξυλάκια κανέλλα.
Σημείωση: Για το σιρόπι υπολογίζουμε πάντοτε ένα ποτήρι ζάχαρη-μισό ποτήρι νερό. Δηλαδή όσα ποτήρια ζάχαρη, τα μισά νερό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου