Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2017

Χριστουγεννιάτικη Εκδήλωση της Ιεράς Μητροπόλεως Θηβών και Λεβαδείας


Γέμισε με χριστουγεννιάτικες μελωδίες μικρών και μεγάλων η κατάμεστη από κόσμο αίθουσα της Ο.Χ.Ε.Λ. στη Λιβαδειά, το απόγευμα του Σαββάτου 24 Δεκεμβρίου ε.έ., στο Χριστουγεννιάτικο Καλαντάρι, την εκδήλωση της Ιεράς Μητροπόλεως Θηβών και Λεβαδείας, που επιμελήθηκε και παρουσίασε το Ωδείο της Ιεράς Μητροπόλεως. 



Η αρχή έγινε με τη Νεανική χορωδία του Ωδείου, η οποία συνοδευόμενη από την ορχήστρα παραδοσιακών οργάνων μάγεψε τον κόσμο με την ζωντάνια των μικρών μελωδών.

Ακολούθησε η βράβευση των μαθητών του Ωδείου που διακρίθηκαν για τις επιδόσεις τους στη μουσική από τον Σεβ. Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιο. Και στη συνέχεια ο πανοσ. Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου Μαυρομματίου π. Σιλουανός Πεπονάκης εισήγαγε το ακροατήριο στο νόημα της εορτής των Χριστουγέννων με την ομιλία του: “Το Πνεύμα των Χριστουγέννων και ο πλατυσμός της καρδιάς”.

Κατόπιν η Βυζαντινή Χορωδία της Μητροπόλεως υπό την διεύθυνση του Άρχοντος Πρωτοψάλτη κ. Ηλία Στάθη απέδωσε ύμνους των ιερών ημερών μυώντας τους παρισταμένους μέσα από τον υμνολογικό πλούτο της Εκκλησίας στο Μυστήριο της Σαρκώσεως του Υιού και Λόγου του Θεού.

Ενώ τον επίλογο της εκδήλωσης ανέλαβε η Πολυφωνική χορωδία του Ωδείου υπό την διεύθυνση του μαέστρου κ. Νικολάου Κοτροκόη.

Στο τέλος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος ευχαρίστησε όλους τους συμμετέχοντες και συντελεστές της εκδήλωσης, καθώς και όλους τους παρισταμένους, οι οποίοι τίμησαν με την παρουσία τους τον κόπο και το έργο των μαθητών του Ωδείου. Και ευχήθηκε σε όλους Καλά και ευλογημένα Χριστούγεννα κι ο Κύριος Ιησούς Χριστός να χαρίζει σε όλους υγεία, δύναμη και κάθε αγαθό. Πηγή www.imtl.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: