Τρίτη 26 Δεκεμβρίου 2017

Μέντορας σε δύο σχολεία της Λιβαδειάς ο Στερεοελλαδίτης μάνατζερ και Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Γιάννης Περλεπές


Είναι μερικά πρόσωπα που η συμμετοχή τους στα κοινά, μοιάζει ως «ευλογία», εξ` αιτίας δύο παραμέτρων: Η πρώτη έχει να κάνει με την έλλειψη χρόνου, καθώς το 24ωρο τους δεν επαρκεί και η δεύτερη έχει να κάνει με τις επιλογές τους, αφού η ζωή του είναι ενδιαφέρουσα και πολύπλευρα γεμάτη. Μια τέτοια χαρακτηριστική περίπτωση ακούσει στο όνομα του κ. Γιάννη Περλεπέ, του Λαμιώτη Περιφερειακού Συμβούλου και Γενικού Δντη της «Ν», ενός μάνατζερ που στην πιο ώριμη του περίοδο … «επιστρέφει» εθελοντικά το περιθώριο των γνώσεών του σε δύο σχολεία της Λιβαδειάς, τα οποία  φέτος δήλωσαν συμμετοχή στο προγράμματος Junior Achievement, που υλοποιεί το Σωματείο Επιχειρηματικότητας (ΣΕΝ) με τη συνδρομή της Εταιρείας Ανωτάτων Στελεχών Επιχειρήσεων (ΕΑΣΕ). Η πρώτη του επίσκεψη στο αντίστοιχο σχολείο της Χαιρώνειας έγινε, μάλιστα, προ των εορτών και το ORCHOMENOS PRESS ήταν εκεί! 




Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος η ΕΑΣΕ συνεργάζεται με το ΣΕΝ μέσω του προγράμματος Junior Achievement – ένα  μη-κερδοσκοπικό οργανισμός, μέλος του παγκόσμιου οργανισμού και εκπαίδευσης Junior Achievement Worldwide και υλοποιεί τα εκπαιδευτικά προγράμματα του οργανισμού στην Ελλάδα- με σκοπό να  βοηθήσει τους νέους να δημιουργήσουν τις δικές τους θέσεις εργασίας μέσω των παγκόσμιων προγραμμάτων βιωματικής και συνεργατικής μάθησης που προσφέρουν.
Η ΕΑΣΕ μέσω της συνεργασίας της αυτής και με την εθελοντική συμμετοχή κορυφαίων μάνατζερ – όπως ο κ. Γιάννης Περλεπές -  εδώ και χρόνια έχει επιτύχει να αναδείξει τη δημιουργικότητα της νέας γενιάς, να αναγνωρίσει τα ταλέντα της ώστε να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες της εποχής με πνεύμα καινοτόμο και ομαδικό.
Ο κ. Περλεπές, λοιπόν, ως μέλος της ΕΑΣΕ και συγκεκριμένα της ομάδας «Προσφοράς στην Κοινωνία, Ενίσχυσης Θεσμικού Ρόλου & Εξωστρέφειας»,
επέλεξε να προσφέρει τον χρόνο του και να γίνει εθελοντής στο πρόγραμμα ΕΙΚΟΝΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ του ΣΕΝ με τα συνεργαζόμενα σχολεία της Βοιωτίας, δηλαδή το ΕΕΕΕΚ Λιβαδειάς (ένα σχολείο για παιδιά με ειδικές ανάγκες που λειτουργεί στο Δήμο Λεβαδεών - Τ.Κ. Χαιρώνειας) και το 3ο Γυμνάσιο Λιβαδειάς.








Η πρώτη του επίσκεψη στη Βοιωτία έγινε προ των εορτών των Χριστουγέννων και συγκεκριμένα στο ΕΕΕΕΚ Λιβαδειάς, που λειτουργεί για τρίτο χρόνο Χαιρώνεια της  Βοιωτίας (eeeekliv@sch.gr ), εκεί όπου τον περίμενε ένας εκπαιδευτικός, τόσο ιδιαίτερος και αυτός, όσο για πολλούς από εμάς και η δομή, η μορφή και ο τρόπος διδασκαλίας σ` ένα τέτοιο σχολείο.
Ο Δντης του Σχολείου κ. Γιάννης Ηλίας άνοιξε την αυλόπορτα του σχολείου αυτό το ηλιόλουστο πρωϊνό, σαν ν` άνοιγε το σπίτι του και με το  πλατύ , χαρακτηριστικό του  χαμόγελο, σύστησε  κ. Περλεπέ στους συναδέλφους του και στους μαθητές του ΕΕΕΕΚ Λιβαδειάς, ενώ στη συνέχεια τον ξενάγησε στους χώρους του.



«Εάν δεν ήξερα σε ποιο σχολείο ήμουν, θα έλεγα πως πρόκειται για ένα εκπαιδευτικό χώρο στα πρότυπα των ιδιωτικών σχολικών  μονάδων, απόλυτα φροντισμένο, σύγχρονο, με σεβασμό στο μαθητικό δυναμικό και μ` όλα τα μέσα που θα αναπτύξουν τις δεξιότητες αυτών των ιδιαίτερων παιδιών που φοιτούν στο ΕΕΕΕΚ της Λιβαδειάς» σχολίασε στο περιθώριο της επίσκεψής του ο κ. Περλεπές, καθώς περιηγούνταν στους χώρους του. «Αυτό που θα κρατήσω είναι ένα από τα πολλά μηνύματα που είδα γραμμένο στους τοίχους των αιθουσών του: Όταν δίνεις αγάπη, παίρνεις αγάπη» συμπλήρωσε.
Ο κ. Ηλίας εξήγησε ακόμη στον δικό τους «μέντορα» και το σκεπτικό της επιχείρησης που εμπνεύστηκε για το σχολείο του και ήδη … τρέχει με τους μαθητές του.


«Επιχειρηματικός Λέων» η «Εικονική Επιχείρηση» του ΕΕΕΕΚ Λιβαδειάς…



Η «ΕΙΚΟΝΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ» και το «ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ» (e-shop) του ΕΕΕΕΚ Λιβαδειάς φέρει την  επωνυμία «ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΣ ΛΕΩΝ» και διαθέτει Πρόεδρο, Διοικητικό Συμβούλιο και τμήματα Παραγωγής, Συσκευασίας και Αποθήκευσης, Δημιουργίας και Διαφήμισης, Δημοσίων Σχέσεων, Πωλήσεων και Οικονομικών.
Για την αποτελεσματικότερη λειτουργία της "επιχείρησης" έχουν δημιουργηθεί τρεις (3) "θυγατρικές":
·         Ο “Πράσινος Λέων”, που διαχειρίζεται την παραγωγή του εργαστηρίου της Κηπουρικής,
·         Ο “Χρυσός Λέων”, που διαχειρίζεται την παραγωγή του εργαστηρίου της Χειροτεχνίας και
·         Ο “Γαλάζιος Λέων” που υλοποιεί τις κοινωνικές δράσεις.
Καθοριστικό ρόλο στην επιτυχία του εγχειρήματος έχει το "ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ", (e-shop) της "Εικονικής Επιχείρησης" του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Λιβαδειάς.
Τα προϊόντα του καταστήματος ΔΕΝ ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ αλλά ΑΝΤΑΛΛΑΣΟΝΤΑΙ με ισοτιμία τη ΒΑΜ (Βασική Ανταλλακτική Μονάδα).
Το Εργαστήριο Ειδικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Λιβαδειάς (ΕΕΕΕΚ Λιβαδειάς), ιδρύθηκε με το υπ. αριθμ. 1494/10-10-2003 ΦΕΚ του Υπουργείου Παιδείας. Ωστόσο η λειτουργία του ξεκίνησε τη σχολική χρονιά 2015 - '16. Στεγάζεται στο κτίριο που λειτουργούσε ως το 2011 το Γυμνάσιο της Χαιρώνειας στην ομώνυμη κοινότητα, απέναντι από το Λιοντάρι. Στο ΕΕΕΕΚ Λιβαδειάς, κατά τη σχολική χρονιά 2017 - '18, φοιτούν 23 μαθητές και μαθήτριες από τη Λιβαδειά, την ευρύτερη περιοχή της πρώην επαρχίας Λιβαδειάς.
  

«Trito Biolife»: Η «Εικονική Επιχείρηση» του 3ου Γυμνασίου Λιβαδειάς …

Παράλληλα με το ΕΕΕΕΚ Λιβαδειάς, ο κ. Περλεπές να λειτουργεί ως μέντορας και για την «Εικονική Επιχείρηση» του 3ου Γυμνασίου Λιβαδειάς. Πρόκειται για μια επιχείρηση με χειροποίητα βιολογικά σαπούνια, κεραλοιφές, αρώματα, προσέχοντας το περιβάλλον σε κάθε δραστηριότητά τους. Οι μαθητές με υπεύθυνη καθηγήτρια την κα Βασιλεία Γερακοπούλου, Τεχνολόγο Πολιτικό Μηχανικό,  ονόμασαν την εταιρεία τους «Trito Biolife», την οποία χώρισαν σε τμήματα, με αντίστοιχους Διευθυντές .
Στόχος της «Trito Biolife» είναι να διαθέσει τα προϊόντα της στην αγορά και με τα κέρδη να καλύψει βασικές ανάγκες του σχολείου , αλλά και να προσφέρει φιλανθρωπικό έργο στην τοπική κοινωνία. Η ομάδα αποτελείται από 25 μαθητές των τμημάτων Γ2β και Γ3β .




Η πρώτη αυτή επίσκεψη του κ. Περλεπέ έκλεισε με τις καλύτερες των εντυπώσεων, ενώ σύντομα θα πραγματοποιηθεί και αντίστοιχη επίσκεψη στο 3ο Γυμνάσιο Λιβαδειάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: