Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2017

Τέλος του χρόνου λήγει η προθεσμία για την καταβολή των μισθωμάτων για τις βοσκήσιμες γαίες των ετών 2016 και 2017

Υπενθυμίζουμε τους κτηνοτρόφους ότι 31/12/2017 λήγει η προθεσμία για την καταβολή των μισθωμάτων για τις βοσκήσιμες γαίες των ετών 2016 και 2017.
Οι κτηνοτρόφοι μπορούν να να πληροφορηθούν για τα μίσθωματα  που πρέπει να καταβάλουν και για τα δύο έτη. (2016, 2017)  στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας (www.pste.gov.gr) και στη θέση «Θέλω να μάθω το μίσθωμά μου για τις βοσκήσιμες εκτάσεις»   βάζοντας τα έξι (6) τελευταία ψηφία του ΑΦΜ τους 
Ταυτόχρονα  πληροφορούνται τον τραπεζικό λογαριασμό/Περιφερειακή Ενότητα της ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ όπου πρέπει να καταθέσουν το μίσθωμα. Στην κατάθεση θα πρέπει να αναγράφουν ως αιτιολογία την ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΚΑΤΑΝΟΜΗΣ/ΜΙΣΘΩΣΗΣ (δεκαψήφιος αριθμός) για κάθε βοσκήσιμη γαία και κάθε έτος .
Οι κτηνοτρόφοι θα πρέπει να πηγαίνουν στο Δήμο στα όρια του οποίου βρίσκεται η βοσκήσιμη γαία που τους έχει κατανεμηθεί, προκειμένου να λάβουν γνώση ενυπόγραφα σχετικά με τα στοιχεία της κατανεμηθείσας έκτασης
Για κάθε κτηνοτρόφο εκτυπώνεται έντυπο κατανομής βοσκήσιμης γαίας σε δύο αντίτυπα το οποίο επέχει θέση σύμβασης μίσθωσης
Ο ενδιαφερόμενος κτηνοτρόφος λαμβάνει γνώση προσυπογράφοντας το έντυπο και παραλαμβάνει ένα αντίγραφο
Ο Δήμος ή η αρμόδια ΔΑΟΚ, ενημερώνουν τον ΟΠΕΚΕΠΕ επισυνάπτοντας στη διαδικτυακή εφαρμογή το ενυπόγραφο έντυπο κατανομής.
Σε κάθε περίπτωση και επειδή είναι δύσκολη σε πολλές περιπτώσεις η επαφή με τους Δήμους, παρακαλούνται οι κτηνοτρόφοι τουλάχιστον στην καταβολή του μισθώματος.

Ενημερώνουμε τους κτηνοτρόφους ότι η μη τακτοποίηση - πληρωμή της οφειλής συνεπάγεται ανάκληση της κατανομής της βοσκήσιμης γαίας για το επόμενο έτος σύμφωνα με την αριθμ. 1332/93570/23-8-2016 Υπουργική απόφαση (ΦΕΚ Β 2848/2016).

Δεν υπάρχουν σχόλια: