Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2017

Ο εορτασμός της Επετείου Μάχης Στεβενίκου


Την Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2017 πραγματοποιήθηκαν  εκδηλώσεις Μνήμης για την "Επέτειο της Μάχης του Στεβενίκου", στο όμορφο χωριό της Αγίας Τριάδας
Στην επετειακή ομιλία ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων Βοιωτίας "Ο ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ" & μέλος του Δ.Σ. της ΣΠΟΣ Ν.Ελλάδος & Νήσων Τριαντάφυλλος Υφαντίδης,αναφέρθηκε στην Ποντιακή καταγωγή,την ζωή & την δράση του Δημητρίου Υψηλάντη και τον σημαντικό ρόλο που έπαιξε στην κρίσιμη μάχη ,στις 2 Νοεμβρίου 1928 ,την περήφανη νίκη,όπως και γενικότερα σε όλη την Στερεά Ελλάδα.
Ακολούθησε Επιμνημόσυνη Δέηση για τους πεσόντες,καταθέσεις στεφάνων από τον Βουλευτή Νίκο Θηβαίο,τον Αντ/ρχο Σωτήρη Καρβούνη,τον Πρόεδρο της Κοινότητας Βασίλη Ράπτη,την Γραμματέα του Συλλόγου "ΕΥΚΛΕΙΔΗ" Φανή Παναγιώτου,τον Πρόεδρο Τριαντάφυλλο Υφαντίδη για τον ΣΠΟΣ Ν.Ελλάδας & Νήσων και από το Δημοτικό Σχολείο Αγ.Τριάδας.








Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με παραδοσιακούς χορούς της Ρούμελης από τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου Αγίας Τριάδας.
Συγχαρητήρια στον Μορφωτικό & Εκπολιτιστικό Σύλλογο Αγίας Τριάδας "οι Εννέα Μούσες" για την προσπάθεια που καταβάλλει ώστε να αναδειχθεί αυτό το τόσο σημαντικό και παραμελημένο κομμάτι της Ιστορίας μας.
                                         Για το Δ.Σ.του Συλλόγου   "ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ   
                                          Η Γ.Γραμματέας
                                          Φανή Παναγιώτου 


Δεν υπάρχουν σχόλια: