Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017

Ανακοίνωση από το Σύλλογο Εργαζομένων ΟΤΑ επαρχίας Λιβαδειάς

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ επαρχίας Λιβαδειάς παραβρέθηκε στο χθεσινό ( 27/11/2017 ) δημοτικό συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε στο Δήμο Διστόμου – Αράχοβας –Αντίκυρας , όπου και παρενέβη δια του προέδρου του σε δύο θέματα που αφορούσαν εργασιακά ζητήματα και πιο συγκεκριμένα: α ) την καταβολή στους εργαζόμενους όσων τους οφείλονταν από μη χορήγηση γάλακτος και Μ.Α.Π. από το 2012 έως και το 2016 ( σύμφωνα με το Ν. 4483/2017 ) και β ) για το εκτός ημερησίας διάταξης θέμα που αφορούσε το ζήτημα της αποκομιδής των απορριμμάτων για τις εξαιρέσιμες μέρες , Κυριακές και αργίες . Μετά από την τοποθέτησή μας το πρώτο θέμα υπερψηφίστηκε από όλους  πλην του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου , ενώ το δεύτερο θέμα υπερψηφίστηκε ομόφωνα .
Η απόφαση αυτή αποτελεί μία δικαίωση των προσπαθειών του Συλλόγου των εργαζομένων , ο οποίος έχει μία συνεπή και απαρασάλευτη στάση στο και θέμα  της αποκομιδής των απορριμμάτων , ότι δηλαδή θα πρέπει να βρίσκεται σε δημόσιο έλεγχο και όχι στα χέρια εργολαβικών συμφερόντων.
Καλωσορίζουμε λοιπόν τις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Διστόμου – Αράχοβας – Αντίκυρας , που εκτός των άλλων έχουν και οικονομικό όφελος για τους δημότες , αφού το κόστος της αποκομιδής θα ήταν τουλάχιστον διπλάσιο αν αυτή δινόταν σε εργολάβο  , και περιμένουμε να τις δούμε να εφαρμόζονται στην πράξη .

Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                      Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


     ΜΠΟΥΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ                             ΚΑΡΑΛΗ ΓΙΟΥΛΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: