Δευτέρα, 27 Νοεμβρίου 2017

Ολοκληρώθηκε το 1o συνέδριο φυσικών επιστημών στα Άσπρα Σπίτια“Η Φυσική μαγεύει την Βοιωτία”
1η Αμφικτυονία Φυσικών Επιστημών  - Πανελλήνιο Συνέδριο στην Αντίκυρα/
Παραλία Διστόμου


    Με απόλυτη επιτυχία διεξήχθη στην Αντίκυρα / Παραλία Διστόμου, τριήμερο Πανελλήνιο Επιστημονικό Συνέδριο με τίτλο 1η Αμφικτυονία Φυσικών Επιστημών “H Φυσική Μαγεύει τη Βοιωτία”.
   Ήταν μια συνδιοργάνωση της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών, της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας ( Π. Ε. Βοιωτίας ), του Δήμου Διστόμου - Αράχωβας - Αντίκυρας και της Δ/νσης Β’/θμιας Εκπαίδευσης Βοιωτίας .
   Στόχος του Συνεδρίου ήταν η καταγραφή της τρέχουσας επιστημονικής γνώσης σχετικά με τη γένεση,  την πρόληψη και  την αντιμετώπιση των σεισμών.
   Με δεδομένο ότι η άγνοια τιμωρεί και η γνώση σώζει , πιστεύουμε ότι οι πρωτότυπες και καινοτόμες ιδέες που κατατέθηκαν θα αποτελέσουν κίνητρο δράσης για όλους τους εμπλεκόμενους .
   Παράλληλα με την ανάπτυξη του σχετικού επιστημονικού πεδίου έγινε ιδιαίτερη ανάδειξη της πολιτισμικής κληρονομιάς της ευρύτερης περιοχής , προβολή των τουριστικών και ιστορικών σημείων , καθώς και η βιομηχανική και τεχνολογική δραστηριότητα σε αυτή.

*Όσιος Λουκάς (Αγία Σοφία της Ρούμελης )
*Μαυσωλείο και μουσείο Διστόμου
*Αράχωβα, η κοσμοπολίτισσα του Χειμώνα
 και οι εγκαταστάσεις του Αλουμινίου της Ελλάδος , αποτέλεσαν σημεία επισκέψεων και περιηγήσεων των συμμετεχόντων.

Κλείνοντας η Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Βοιωτίας  κ. Φανή Παπαθωμά τόνισε ότι:

“ Διδασκόμαστε καθημερινά, ώστε να προλαμβάνουμε φυσικές καταστροφές και συμβαδίζουμε με την ιστορία , αναδεικνύοντας τα πολιτιστικά, πολιτικά και οικονομικά πλεονεκτήματα της περιοχής μας”.
  

   


Δεν υπάρχουν σχόλια: